• DOLAR 32.503
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2487.546
  • ...
Fransa`da Başörtülü Kızı Öldürmek İstediler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Trappe şehrinde genç bayan Pazartesi günü ziyarete gittiği arkadaşının evinden dönerken otobüs durağında kimliği belirsiz iki kişinin saldırısına uğradı.

Beyaz tenli ve kısa saçlı iki kişi ilk olarak 16 yaşındaki genç kızı sesli olarak taciz ettikten sonra darb girişimde bulundular. Genç kız Fransa`da İslamofobia ile Mücadele Kurumu (CCİF) verdiği demeçte “bana pis afrikalı, pis kara, pis müslüman, çıkar şu pisliği dedikten sonra başörtümü zorla çıkartıp yere attılar, saldırganlardan birisi beni tutmuştu diğeride yüzümü bıçakla çizmeye başladı. Saldırganlardan birisi bana şimdi tanrın gelsinde sana yardım etsin” dedi.

Bisikletli genç bir adamın olay yerine gelmesiyle saldırganların arabalarına binerek olay yerinden hızlı uzaklaştıkları belirtildi.

Genç kızın yüzünde ve boğazında kesik izleri bulunduğunu açıklayan CCİF, bu alçakça saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtiler. Genç kızın yanında olduklarını belirten kuruluş, bu olayı sonuna kadar takip edeceklerini ve saldırganların yakalanması için gerekli yerlere baskı yapacaklarını belirtiler.

Öte yandan iç işleri bakanı Manuel Valls yaptığı açıklamada saldırıyı kınadıktan sonra bu tür olayların özgürlüğe ve cumhuriyetin ilkelerine zarar verdiğini ve en kısa zamanda bu tür olayların son bulması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir