• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
Ağlanacak hallerine güldüler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bahçesaray (Müküs) ilçesi eski belediye başkanı Naci Orhan, Eski Van Valisi Mahmut Yılbaş'ın, bir köyün Kürtçe ismini kullanmalarından dolayı kendilerini azarlamasını gülerek anlatması, 'ağlanacak hallerine gülüyorlar' yorumlarına neden oldu.

 

Eski başkan Naci Orhan; karanlık dönemin Valilerinden Yılbaş ile geçen diyaloğu şöyle anlattı:

 

"Eski valilerimizden Mahmut Yılbaş ilçemize gelmişti. Bizim Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) müdürümüz kürsüye çıkmış bir konuşma yapıyordu. Müdür konuşmasında çevre ilçelerde ve köylerde yaptıkları hizmeti anlatırken, Bahçesaray'ında "Kiçoks" köyünün elektriğini çektiklerini söyledi.

 

"Aptallar öyle perişansınız onun için sizin haliniz böyle"

Kiçoks ismini duyan dönemin valisi bir andan sert bir şekilde 'Ne dedin sen' diye sordu. Müdür bey de tekrar Kiçoks deyince Vali Yılbaş kızarak, 'ben onun resmi ismini soruyorum' dedi. Müdür de 'efendim böyle intikal etti' deyince Vali 'o zaman niye geri çevirmediniz sizi aptallar. (gülerek anlatıyor ) Öyle perişansınız ki. Onun için sizin haliniz böyle oluyor' deyince adam kurudu kaldı. Vali bu sefer de Bahçesaray Kaymakamına döndü. Kaymakam da bir haftadır göreve başladığını söyledi ve 'Ben bilemeyeceğim ama belediye başkanı burada' dedi. Bunun üzerine bana dönen Vali, 'başkan'! dedi. Ben hemen yerimden fırlayarak 'buyurun Sayın Valim' dedim. 'Nedir buranın ismi' diye sordu. Bende oraya henüz bir isim bulamadığımızı söyledim. Ve bunun sebebini ise şöyle açıklamıştım.

 

'Efendim, geçenlerde bir avcı burayı keşfetmiş. 2-3 haneli, kalyaların altında bir mezraymış. Sormuşlar onlara isminiz nedir diye? Onlar da ismimiz Kiçokstur demişler. Bundan dolayı ismi böyle kalmış' dedim."

 

Hatırlanacağı üzere Mahmut Yılbaş'ın valiliği döneminde bölgede karanlık yapılar kol gezmiş ve Sündüs Yaylası katliamı yaşanmıştı.

 

Ayrıca eski Vali Mahmut Yılbaş, son olarak 2012 yılında Hüseyin Çelik'in odasına bomba koydurduğu iddialarıyla gündeme gelmişti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir