• DOLAR 32.537
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2434.22
  • ...
 Evet, Sonuna Kadar Haklısınız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Münir Aydın - Doğruhaber
 
Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce ve Ali Bulaç`ın da son zamanlarda müdahil olduğu AK Parti Hükümeti ile Cemaat arasındaki tartışmalar neticesinde yayımlanan 11 maddelik açıklama Cemaatin son zamanlarda Türkiye`de gelişen olaylarla ilgili görüşlerini ortaya koymaktadır.

Ben Yazarlar Vakfı`nın iddialara yönelik vermiş olduğu yanıtlardan önce yaptığı açıklamaya dikkat etmenizi istiyorum.

Yazarlar Vakfı`nın yaptığı açıklama şu şekilde;

"Son dönemde giderek artan bir şekilde başta sosyal medyada olmak üzere, Hizmet Hareketi ile ilgili olarak karalama ve yanlış bilgiye dayalı yönlendirme kampanyaları dikkat çekmektedir. Her ne kadar bir iddiayı dile getiren, onu ispatlamakla yükümlü olsa da bu gerçek dışı iddiaları dile getirenler, "böyle şeylerin ispatı olmaz” yaklaşımı ile yanlış tavırlarına devam etmekte ve edecek gözükmektedirler. Hizmet hareketi hakkında kamuoyunu yanıltma ihtimali bulunan bu tür karalamalara cevap vermeyi, Vakfımız zaruri bir görev olarak görmüştür…”

Türkiye`de İslami camialara yönelik olarak İslam düşmanlarının yaptıkları iftira kampanyalarının yanında İslami cemaatlerin bir bölümünün de yaptığı iftira kampanyaları herkesin malumudur. Bunların başında da "Hizmet Cemaati” gelmektedir.

Hizmet Cemaati yıllarca gazetelerinde, dergilerinde, televizyonlarında uzaktan-yakından bir mensubunu dahi tanımadığı birçok İslami hareketi "terörist” olarak halka lanse etti. Bir kez olsun İslami ve insani bir değer olan "hüsnü zannı” şiar edinmeden "su-i zan” la binlerce insanı töhmet altında bıraktı. Kapılarını kendileri gibi düşünenlerin dışında diğer bütün camialara kapattığı halde dünyanın değişik coğrafyalarında ister İslami ister gayri İslami bütün siyasi partilere kapılarını sonuna kadar açtılar. Onlarla konuşup, istişareler yaptılar.

Dinler arası diyalog çalışmaları gerçekleştirirlerken kendi dinlerine mensup diğer bütün oluşumlara kapılarını kapattılar.

Son zamanlarda Cemaat ile AK Parti hükümeti arasında yaşanan gerilimler bahane edilerek her iki taraftan da ağır eleştiriler yapılmaya başlandı. Her zaman hükümeti destekleyen zaman yazarları hükümeti eleştirmeye başlayınca Hükümet ile Cemaat arasındaki gerilim daha da artmaya başladı.

Eleştiriler yer yer yerini iftiralara bırakınca da tartışmalar büyüdü ve Yazarlar Vakfı böyle bir açıklama yapma gereği duydu.
Yazarlar Vakfı`nın yaptığı açıklamayı sonuna kadar destekliyoruz. Eğer bir oluşum hakkında bir şeyler iddia ediyorsanız bunu ispatlamanız lazımdır. Aksi taktirde bunun vebalinden kimse kurtulamaz. Fakat Hizmet Cemaatinin söylediklerini önce kendilerinin yapmaları gerekmektedir.

Yıllardır ellerinde hiçbir delil olmadığı halde yaptıkları haberlerle, dizilerle, yazdıkları yazılarla binlerce insanı töhmet altında bırakmışlardır. İddiaların ispat istediğini zulüm kapılarına dayanınca mı anladılar?

Bizlerde Yazarlar Vakfının nazarında Hizmet cemaatinin geçmişte zandan öteye gitmeyen iftiralarından vazgeçmelerini tavsiye etmekteyiz.

Evet, sonuna kadar haklısınız! Lakin aynı hatayı yapmaktan önce siz vazgeçin…

Bu haberler de ilginizi çekebilir