• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Köyümüze yol istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Mutki ilçesine bağlı Şinik (Çatalerik) köyü Micika mezrası sakinleri, yol olmaması sebebiyle 1982 yılında köylerini terk etti. Köylüler mezralarına yeniden yerleşmek için yollarının yapılmasını istiyor.

 

Köylerine yeniden yerleşmek için Valiliğe yazdıkları dilekçelerin cevapsız kaldığını söyleyen köy sakinleri, zor durumda olduklarını belirterek, sıkıntılarının giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

 

Hiçbir gelirleri olmadığını söyleyen köy halkından Nevzat Adsoy, "1982 yılında köyümüzü yol olmadığından dolayı boşalttık. 2005 yılında yeniden köyümüze yerleşmek için valiliğe köyümüzün yolunun yapılması için dilekçe verdik. Fakat hiçbir ses çıkmadı. 2013 yılına kadar dilekçe vermeye devam ettik. Yetkililerden yine cevap gelmedi'' dedi.

 

2010 yılında Bitlis Valisinin, kendileriyle konuştuğunu ifade eden Adsoy, "Vali Bey, köyümüzün yolunun yapılacağı yönünde söz verdi. 2011'de yol yapımı çalışmaları başlatıldı. Fakat muhtar yolun yapılmasını istemediği için yol yapılmadı. Şuanda başbakanlıkta bu köyün yolu yapılmış gözüküyor'' iddiasında bulundu.

 

Köy halkından Kazım Adsoy ise, "Köyümüzde bizler geçimimizi yapabiliyorduk. Yolumuz olmadığı için köyümüzü boşaltmak zorunda kaldık. Köyümüze geri dönmek istiyoruz. Bu sebeple yetkililerden bir an önce yolumuzun yapılması için harekete geçmelerini istiyoruz'' dedi. (Menderes Beysülen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir