• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Selçuk BESYO'ya ön kayıtlar başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2013-2014 eğitim-öğretim yılı özel yetenek giriş sınavı ön kayıtları başladı. Özel yetenek sınav müracaatları her adayın kendisi veya bir yakını tarafından yapılabilecek. Sınava müracaat edebilmek için, lise çıkışlı adayların 2013 YGS puan türlerinin birinden en az 200, spor lisesi çıkışlı adayların en az 180, A ve B milli sporcu belgesine sahip adayların ise en az 160 puan almaları gerekiyor.

"Bu yıl 1650'den daha fazla müracaat bekliyoruz"

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, "2012 yılında özel yetenek sınavlarımıza 1650 aday katılmıştı bu yıl da yoğun bir müracaat beklenmektedir. Sınavla ilgili gerekli koşulları ve kontenjan dağılımlarını Yüksekokulumuzun web sayfasında ilan ettik. Hazırladığımız kılavuzda Yüksekokulumuzun bölümlerine ve okulun öğrenci alımında yapılacak Özel Yetenek Giriş Sınavı'nın içeriğine yönelik detaylı bilgilere yer verdik.

Sınavlarımızı bu yıl da eşit koşullar altında, her türlü teknik donanım ve idari olanakları kullanarak yapacağız. Özel Yetenek Giriş Sınavı kurallarını ve puanlama şekillerini içeren Özel Yetenek Giriş Sınavı Tanıtım Kitapçığının adaylar tarafından dikkatli okunması kendilerinin lehine olacaktır. Sınava girecek tüm adaylarımıza başarılar dilerim." dedi. 

Çiftçi, adaylardan bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sınav giriş ücreti alınmayacağını sözlerine ekledi.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir