• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Ameliyatlı gencin dışarı atıldığı iddia edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Bağlarbaşı Mahallesinde ikamet eden Salih Doğan, bayramdan iki gün önce rahatsızlanan oğlu Ramazan Doğan'ı (19) Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dr M.D'ye götürür. Akciğerlerinde sorun olduğu tespit edilen oğul Doğan hemen ameliyata alınır. Doktor M.D'nin ameliyat ettiği genci 6 gün boyunca kontrole gelmediği, gencin babasının bilgi almak istemesi üzerine babasından habersiz ameliyatlı genci taburcu edip dışarı çıkardığı iddia edildi.

 

Oğlunun ameliyata alındığı günden itibaren doktoru tarafından kontrol edilmediğini ileri süren Baba Doğan "Bayramdan iki önce hastaneye gittik. Oğlum ameliyata alındı ama sonrasında doktoru bir daha oğlumu kontrole gelmedi. Ben de bayramdır diye 6 gün bekledim. Bayram sonrası mesai başlayınca söz konusu doktor hastaneye geldi. Ben de oğlumla ilgili bilgi almak için doktorun yanına gitmeyi düşündüm. Çünkü akrabalarımız beni arayıp oğlumun durumunu soruyordu. Fırsatını bulup doktora oğlumun durumu nasıl diye sorunca 'sen neden acele ediyorsun yoksa taburcu mu olmak istiyorsun' dedi. Yani bana hastamla ilgili gereken bilgiyi vermedi. Ben bir daha doktora hastamın durumunu sorunca doktor bana sen taburcu olmak istiyorsun diyerek yanımdan ayrıldı. Ben de başhekime çıkmak için karşı binaya çıktım. Hastamın yanına geldiğimde oğlumun benden habersiz taburcu edilerek o ameliyatlı haliyle dışarıya atıldığını gördüm. Oğlumun ağlamasını duyunca kendimi kaybettim. Oradaki güvenlik görevlileriyle tartışma yaşadım" diye konuştu.

 

6 gün boyunca oğlunun yanında kaldığını, yatağının örtülerini bile kendisinin değiştirmek zorunda kaldığını ifade eden Baba Doğan, hemşirelerin taktıkları serumu gelip çıkarmadıklarını kendisinin serumu çıkardığını iddia etti.
Başhekimin hastasına yapılanlar için kendisiyle görüştüğünü ama kendisinin hastasını alıp özel bir hastaneye götürdüğünü belirten Baba Doğan, 6 gün boyunca doktorun hastasını kontrole gelmediğini hastane içindeki kameralarda kayıtlı olduğunu vurgulayarak söz konusu doktordan şikâyetçi olduğunu ve hakkını sonuna kadar arayacağını dile getirdi.

 

Öte yandan konuyla ilgili olarak konuştuğumuz Doktor M.D, hasta yakınını suçlayarak iddiaların doğru olmadığını ileri sürdü. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir