• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Camii avlusu kirli sular altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl'ün eski yerleşim yeri olan Çapakçur Deresi'indeki Aşağı Çarşı Mahallesi'nde bulunan hayvan han ve ağıllarından geldiği belirtilen lağım suları, İsfahan Bey Camiinin avlusunu bastı. Cami cemaatinin büyük rahatsızlığına neden olan kirli sular için gerekli önlemlerin alınmasını isteyen vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti.

İsfahan Bey Camiinin altından geçen su arkına duyarsız kişiler tarafından atılan çöpler ile hayvan han ve ağılarından dökülen tezekler, su arkının tıkanmasına neden oldu. Tıkanan arklardaki kirli sular cami avlusuna akarak büyük bir kirliliğe neden oldu.


Camii avlusunda biriken kirli sular başta camii cemaati olmak üzere mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Hayvan ahırlarının Mahalle içlerinde bulunmasından duydukları rahatsızlıkları dile getiren vatandaşlar, mahallelerinde oluşan kirlilikten dolayı sağlıklarının olumsuz etkilendiğini ifade ettiler.

Mahalle sakinleri, "Bahçe ve bostanları sulamak için burada geçen temiz su arkına ahır sahipleri tarafından ahırlardan alınan hayvan pislikleri atılıyor ve ark kirletiliyor.
Temiz su arkı hayvan pisliğiyle kirletildiği için bahçe ve bostanlardaki ekinler zarar görüyor ve kuruyor. Bu konuda, Belediyenin buna 'dur' demesi lazım. Kanuni olarak ne gerekiyorsa yapılması gerekir. Yerleşim yerinde bulunan hayvan ahırlarının biran önce mahalle dışına çıkarılması için yetkililerin harekete geçmesi lazım." İfadelerini kullandılar. (Nihat kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir