• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
Vali Karaloğlu Van'a veda etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Valiler Kararnamesi ile Van Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Valiliğine atandı. Valilik tarafından bir otelde onuruna verilen gecede davetlilerle bir araya gelen Karaloğlu, Van'a hizmet etmeyi Allah'ın bir nimeti olarak gördüğünü ve elinden geldiği kadar kadrini bilmeye çalıştığını söyledi.


Güzel bir şehirden bir cihan imparatorluğuna kuruculuk yapan bir şehre gittiğini kaydeden Karaloğlu, Van'da edindiği tecrübeleri artık Bursa ve halkı için kullanacağını söyledi.


"Bütün Vanlı hemşerilerimden haklarını helal etmelerini istiyorum"
Bundan sonra hayatının hangi safhasında ve nerde olursa olsun kendisinin bir Vanlı olarak görülmesi gerektiğini kaydeden Vali Karaloğlu, "Van için elimden gelen ne varsa onu yapacağımdan emin olun. Bu 4 yıllık görev süresince bizi kardeş olarak, bizi arkadaş olarak, bizi hemşeri olarak, eşimi ve 2 kızımı kabul ettiniz, bize gönlünüzü açtınız. Sizin aracılığınızla bütün Van halkından bu görev sürem içerisinde bilerek-bilmeyerek kalp kırmış olabiliriz. Birbirimize hakkımız geçmiş olabilir. Bütün Vanlı hemşerilerimden haseten bu salonda olan sizlerden hakkınızı helal etmenizi istiyorum" dedi ve salondakiler hep bir ağızdan "Helal olsun" diye karşılık verdi. Karaloğlu, "Benim varsa ananızın ak sütü gibi helal olsun inşallah. Bundan sonra da görüşmek ümidiyle Allah'a ısmarladık" ifadelerini kullandı.


Vali Karaloğlu daha sonra Cahit Sıdkı Tarancı tarafından yazılan 'Memleket isterim' adlı şiirden bir kesit sundu.


Daha sonra kürsüye çıkan Vali Yardımcısı Mehmet Özel, bu 4 yıllık süreç içerisinde yapılan çalışmaları başlıklar halinde anlattı.


Sonrasında ise salona gelen davetlilerin söz aldığı bölümde bazı davetliler Vali Karaloğlu ile aralarında geçen komik olayları anlatarak, salonu kahkahalara boğdu. Hasta 5 çocuğuna sahip çıkıldığı için mutluluğunu duygulu sözlerle dile getiren anne ile sevgi evlerindeki genç kızın okuduğu veda mektubu, salondakilere duygulu anlar yaşattı.


Vali Karaloğlu, oturduğu masada "Ey Dilbere" adlı Kürtçe şarkı eşliğinde izletilen sinevizyon gösterisi sırasında AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'ı kırmayarak şarkıyı Orhan'la okudu.


Salondakilerin alkışlarıyla destek verdiği Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşları ve öğretim elemanlarının verdiği plaket ve hediyeleri kabul etti. Ardından koridora çıkan Vali Karaloğlu ve eşi, davetlileri tek tek tokalaşarak yolcu etti.


Geceye, Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, valilik personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Öte yandan geceye Van Büyükşehir Belediyesi'nden kimsenin katılmaması katılımcıların dikkatini çekti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir