• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Köy okulunda  tuvalet ve içecek su yok/video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır (Amed) Ergani (Erxenî) ilçesine bağlı250 nüfusluk Devewêrî (Develi) köyü sakinleri köydeki ilkokulda lavabo olmadığını bundan dolayı çocukların sıkıntı çektiklerini dile getirerek yetkililerden duyarlı olmalarını ve köy okuluna bir lavabo yapmalarını istediler.
 
Diyarbakır`a 50 kilometre uzaklıkta bulunan Devewêrî köyü ilkokulunda tuvalet ve içme suyu olmamasını eleştiren köylüler çocukların bundan dolayı okula ilgisiz ve okula gitmek istemediklerini söylediler.
 
Köylerini durumunun içler acısı olduğunu ifade eden köy sakini Hacı Yaman, " Yaklaşık 8 yıldır okulumuzun tuvaleti kullanılmamakta. Öğrenciler çevre evlere gidiyor. Orda da su sorunu çıkıyor. Bundan 2 yıl önce komşu 3 köyün öğrencileri de buraya geldikleri halde okula ne bir tuvalet nede çocukların su içebileceği bir çeşme yapılmadı" dedi.
 
Yıllardır okul yönünden çile çektiklerini ifade eden Yaman, tuvalet için Ergani kaymakamlığına ve Ergani Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verdiklerini buna rağmen her defasında geçiştirip bir çözümün getirilmediğini sözlerine ekledi.
 
Okulun yaklaşık 40 öğrencisi olduğunu ve yeni eğitim öğretim yılında sayının artacağını ifade eden Yaman son olarak " Köyde iki öğretmen vardı biri gitti diğeri de sözleşmeli ya da ücretliydi oda fazla durmadı gitti. Bu sene 4 öğretmen değişti. Bir öğretmen de son bir ay kala geldi oda öğrencilere ne verebilir ki bir ayda. Yetkililerden bize hem öğretmen hem de okulumuza tuvalet istiyoruz" ifadelerini kaydetti. (M.Sait Adiyaman/Hüseyin Yalçın - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir