• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bayanlara Yönelik Tesettür Seferberliği Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 BATMAN - Hak ve Özgürlükler Platformunun başlatmış olduğu Tesettür Seferberliği kapsamında platforma üye derneklerden Hira-Der`de Saat 14.00`te bayanlara yönelik tesettür konulu bir seminer verildi.

Hira Der Genel Başkan Yardımcısı Şehmus Emlük`ün verdiği seminerde, dinimizde namaz oruç vs. ibadetlerin yapılması nasıl farz ise bayanların örtünmesinin de aynı şekilde farz olduğu ifade edilerek, bu hususun ayet ve hadislerle sabit olduğu belirtti.

İslam Düşmanları Sürekli Ahlaksızlığı Yaygınlaştırıyorlar 
Tesettürün ayet ve hadislerle sabit olduğunu belirten Emlük, bu konudaki bazı ayet ve hadisleri hatırlattı. İslam düşmanlarının, tarih boyunca Müslüman bayanın iffet ve namusunu ayaklar altına almak ve İslam âlemini bu yolla çökermek istediklerini anlatan Emlük, "İslam Düşmanları sürekli ahlaksızlığı yaygınlaştırarak kadınların giyim, kuşamını yozlaştırarak Müslüman toplumu içten çökertmeye çalışmışlardır. Bugün de bilinçli ve planlı bir şekilde gayrı ahlaki kıyafetler teşvik edilerek Müslüman kadınların İslami kıyafeti terk ederek yerine gayri İslami ve gayri ahlaki bir kıyafet yaygınlaştırılmaktadır." şeklinde konuştu.

 

Bu Tezgâhı Bozun 
İslami duyarlılığı olan bütün Müslümanların bu sinsi tezgâha karşı duyarlı olmaları ve bu yozlaşmanın daha fazla zarar vermemesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyleyen Emlük, "Bu nedenle İslami tesettürü en güzel şekilde sağlayan elbiseleri tercih etmeliyiz. Buluğ çağına gelmiş çocuklarımızın ve kızlarımızın mutlaka en güzel şekilde İslami bir tesettüre bürünmelerini sağlamalıyız. Bayan kardeşlerimiz, annelerimiz evlerinde komşuların arasında ve çevrelerinde İslami kıyafetin gereğini anlatmalı gerekirse mevlitler vererek çevrelerindeki bayanları davet etmeli onlara bu konudaki İslam`ın emirlerini hatırlatmalı. Ayeti kerimenin "Ey iman edenler; yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden kendinizi ve ehlinizi koruyunuz ayetini hayatımızda uygulamalıyız." dedi.  

 

Veysi Demir - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir