• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...

MERSİN- Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, mısır rekoltesi ve kalite yüksekliğinin mısır üreticisini sevindirdiğini söyledi. Ergezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, destekleme primleriyle tonu 696 lira olarak ilan edilen mısıra Tarsus çiftçisinin bu yıl rağbet gösterdiğini belirtti.

Fiyatı 700 liranın üzerinde beklediklerini vurgulayan Ergezer, şu bilgileri verdi : "Tarsus'ta bu yıla kadar 230 bin dekar alanda mısır üretimi yapılıyordu. Bu yıl ise 400 bin dekar alanda mısır üretimi yapıldı. Mısır hasadına başlandı ve üreticiler dekardan bin 300-bin 400 kilo dolayında verim aldı. Ürün kaliteli. Bu yıl toplam mısır rekoltesi 600 bin tonun üzerinde olacak. Mısır fiyatının 696 lira olarak belirlenmesi çiftçileri memnun etmedi ancak rekolte ve kalitenin yüksek olması sevindirici ."

Ergezer, yıllardır Tarsus'ta tarıma dayalı sanayi kurulmasını istediklerini ve yatırımcılara bu yönde çağrıda bulunduklarını ifade ederek, "Çağrılarımıza rağmen bir tarım bölgesi olan Tarsus'ta tarıma dayalı sanayi tesisleri kurulamadı. Devletimizin bu konuda yatırımcıyı teşvik etmesini bekliyoruz" diye konuştu. (Ramazan Tekyıldız- İLKHA)