• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
Liselerde Demokrasi ve İnsan Hakları dersleri  güncellendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, liselerde 'Demokrasi ve İnsan Hakları Dersi' öğretim programını güncellendi.

Bu program akademisyen öğretmen öğrenci ile ilgili sivil toplum örgütleri temsilcilerinin görüşleri, yurt içi ve yurt dışında yapılan araştırmalar sonucunda hazırlandı.

Program, çeşitliliğe çoğulcu bakış, demokrasiyi yaşamak, insan hak ve özgürlükler, aktif vatandaşlık ile barış ve uzlaşma maddelerinden oluşmakta.

Bu programla, öğretmen demokratik bir model olacak. Öğrenme ve öğretme sürecinde, bilgi, beceri ve değerlerin, yaşama geçirilmesi sağlanacak. Öğrenme deneyimleri yaşamda uygulanması sağlanacak. İşbirliğine dayalı, bir yaşam laboratuarı olarak demokratik sınıf ve okul kültürü oluşturulacak.

Dersle bilgi, değer ve becerilerin ve bilgi iletişim teknolojilerin etkin bir şekilde kullanımı sağlanacak.

Yeni öğretim programıyla öğrencilere demokrasinin temel ilkeleri, güçler ayrılığı, hukukun üstünlüğü, laiklik, seçim, siyasi partiler, çoğulculuk, demokrasi kültürünün sistemin işleyişindeki rolü, demokrasi ve cumhuriyet kavramları arasındaki farklar, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ve Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Uluslararası Sözleşmesi gibi uluslararası belgeler hakkında bilgiler verilecek.(İlyas Yavuz -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir