• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
BEY DER, Özgür Der'e yapılan saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (BEY-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki İslamoğlu yazılı basın açıklaması yaparak Van ve Diyarbakır'da Özgür Der'e yapılan saldırıları kınadı.


İslamoğlu yaptığı açıklamada, Özgür-Der şubelerine karşı artan saldırıları kınadıklarını ve bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Sebep ne olursa olsun şiddet eğiliminin toplumda tırmandırılmasını ve toplumun bir şiddet sarmalı içerisine çekilmesini doğru bulmuyoruz. Baskı yoluyla hiç kimse veya hiçbir grup kendi dışındaki hiç kimseyi veya hiçbir grubu düşüncesini ifade etme hürriyetinden yoksun bırakamaz. Eleştirilere karşı şiddetle karşılık veremez buna hakkı da yoktur. Hele basın ve yayın organları kullanılarak bir kesimin açık hedef haline getirtilmesi asla doğru bir yaklaşım değildir. Bu tür yaklaşımlardan derhal vazgeçilmelidir" dedi.


Uzun süredir bölgede oluşturulmaya çalışılan ve bölge insanının da arzuladığı huzur ortamının bozulmasına asla fırsat verilmemesi gerektiğini söyleyen İslamoğlu, "Oluşacak sorunların çözümü şiddet asla olmamalı, diyalog kapısı kapatılmamalıdır. Düşüncesi ve fikri ne olursa olsun insanlar ittifak ettiği konularda birbirini desteklemeli ve ihtilafa düştüğü konularda da birbirini mazur görmeliler. Aksi takdirde bir uzlaşma zemininin oluşması mümkün değildir. Bölgemizde yaşanan bu tarz saldırıların bir daha yaşanmamak üzere son bulmasını, aklıselimin galip gelmesini dileyerek Özgür-Der Van Şubesi ile Özgür-Der Diyarbakır Bağlar temsilciliğine yapılan saldırıları kınıyoruz" ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir