• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
Su için gelen paralar nereye gitti?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Ağrı`nın Doğubayazıt ilçesinde içme suyunun sorun olmaktan çıkması için Avrupa Birliği tarafından yapılan maddi yardımlara rağmen BDP`li belediyenin konuyla ilgili hiçbir girişim de bulunmaması Doğubayazıt halkını çileden çıkardı.
 
Yapılan uluslararası katkılara rağmen halen su kesintileri yaşayan halk "Gelen paralar nerelere harcanıyor" diye soruyor.
 
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve 07.02.2012 tarihinde başlanan Doğubayazıt içme suyu temin projesinin, aradan bir buçuk yıl geçmesine rağmen halen uygulanmaması halkı isyan ettirdi.
 
Bayramdan önce 4 gün boyunca sularının kesildiğini söyleyen Büyük Ağrı Mahallesi sakinlerinden Hasan Han, bayrama susuz girdiklerini söyleyerek büyük mağduriyetler yaşadıklarını dile getirdi.
 
BDP`li Doğubayazıt Belediyesinin Avrupa Birliği ve diğer ulusların yardımlarını vatandaşa hizmete değil de kendi keyiflerine göre harcadıklarını söyleyen Han, "3 milyon küsur Euro yardımı yapıldı diğer katkılarla birlikte 22 milyon Euro yardım yapılmış, yazılan tabelada rakamlar mevcut. Soruyorum belediyeye şimdi, gelen paralar nerelere harcandı? Doğubayazıt`ın ne altyapısı var ne de doğru dürüst asfaltlı bir yolu, bırakın arabayla gezmeyi sokaklarda yürümekte bile zorlanıyoruz hiçbir hizmet yapılmadığı halde gelen bu kadar paraya ne oluyor?" dedi.
 
Su kesintilerine hazırlıksız yakalandıkları zaman abdest almakta, kişisel temizlikte büyük problemler yaşadıklarını ifade eden Han, "Dışarıda su bidonları biriktirmek sağlıksız oluyor ve büyük su deposunda çoğu zaman yosun oluşuyor bunlar da sağlığımızı ciddi tehlikeye atıyor" şeklinde konuştu.
 
Gelen suyun da her zaman düşük tazyikte geldiği için eve ulaşmasının mümkün olmadığını ve bunun için su çekme motorları aldıklarını bunun da elektrik faturasını kabarttığını ifade eden Han, elindeki elektrik faturalarının ödeme makbuzlarının göstererek, "Bakın, her şekilde mağduruz hem sudan hem de elektrikten buna biran önce çözüm bulunmasını istiyorum. Bu yaşadığımız sıkıntıların belediyeden daha üst makamlarca çözülmesini yetkililerden bekliyorum" diye konuştu. (Zeki Aras - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir