• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
Meclis`te Şimdi de Özel Güvenlik Zamanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güvenliği askerlerden polise devredilen Meclis`te, bu kez kapılar özel güvenliğe açılıyor. Meclis`in Yeni Eylem Planı`nda polis nöbetinin adım adım yıl sonuna kadar özel güvenliğe devredilmesi öngörülüyor.

Bir süre önce askerden polise geçen Meclis güvenliği şimdi de özele geçiyor. Özel güvenlik birimine ilk kez Meclis kapısı açılıyor. Öncelikle polisle çalışacak özel güvenlik elemanları daha sonra tamamen güvenlikten sorumlu olacak. Özel güvenliğin yoğun ziyaretçi akışının olduğu birimlerde görev yapması planlanıyor.

Meclis`in yeni Eylem Planı`nda şu ifadelere yer verildi:

"Yoğun ziyaretçi trafiği bazı mekanlardaki güvenliği tehdit etmektedir. Özellikle ziyaretçi yoğunluğu olan bölgelerde mekan ve objelere yönelik alarm sistemi kurulacak. Bahçe ve bina güvenliğinin sağlanması için yetişmiş özel güvenlik istihdam edilecek. Tarihi obje nakillerinin daha sağlıklı yapılabilmesi için uzman bir ekip ve özel imalat bir aracın temini edilmesi hususunun 2014 yılı bütçesine konulacak."

Projenin gerçekleşme tarihi olarak Aralık 2013 öngörüldü. Eylem planında ayrıca Kültür varlığı olarak tescilli TBMM Ana Binasının mevcut ve ilk durumuna ait projelerin hazırlanarak, proje altyapısının oluşturulacağı de belirtildi. Yeni inşa edilen binalarda, azami oranda güneş enerjisinden yararlanılması için gerekli tesisatın kurulmasının sağlanacağı da belirtildi.

star

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir