• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
"İmam hatiplilik bir misyondur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Midyat İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (MİHDER) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Geleneksel Pilav Günü'nde eski kuşak öğrencileri ve yeni mezunlar bir araya geldi.


Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik Okul Müdürü İsamettin Aksoy'un açılış konuşması ile devam etti.


Aynı çatı altında yıllarca eğitim almış eski kuşak öğrencileri ve yeni mezunları bir araya getirip kaynaşmalarına yardımcı olduklarını söyleyen Aksoy, "Pilav gününün amacı bu okulda okumuş ve mezun olduktan sonra çeşitli görevlerde bulunan, her biri Türkiye'nin farklı bir şehrinde yaşayan mezunlarımızı bir araya getirmektir. Onlar arasındaki bağı ve dayanışmayı sağlamaktır. İmam hatiplilik ruhunu canlı tutmaktır. Çünkü bu, kuruluş amacı Milli ve Manevi değerlere bağlı, geçmişine vefalı, din ve diyanetini bilen, ahlaklı gençler yetiştirmek olan imam hatip liselerinin mezunları üzerinde bir vefa borcudur" dedi.


Aksoy, imam hatiplerin geçmiş dönemlerde hiç hak etmediği zulümlerle karşı karşıya kaldığını ifade ederek, şunları söyledi; "Hepinizin bildiği gibi İmam Hatip Okulları ilk kuruluşundan bu güne kadar zaman zaman doğru anlaşılamamasının sıkıntısını yaşamış olacak ki bazı dönemler kendilerine olan ilgi çeşitli nedenlerden dolayı azalmıştır. Hiç hak etmediği zulümlerle karşı karşıya kalmıştır. Ama son zamanlarda yeni yapılan çeşitli düzenlemeler ile şükürler olsun İmam Hatipler tekrar canlanmış ve öncesiyle kıyaslanamayacak derecede daha büyük bir ilgi ve rağbet görmeye başlamıştır."


İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Hıdır Atasal da, "Bu okuldan mezun olup, farklı makam ve mevkilerde, iş kollarında insanlarımıza hizmet eden arkadaşlarımıza da yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu ilim yuvaları vatandaşlarımızın gönlünde taht kurmuş, güzel eğitim kurumlarıdır. Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi devam ettirsin. Okulumuzun adının daha yukarılara taşına bilmesi için tüm mezun ve mensup arkadaşlarımı burada görmekten ayrı bir mutluluk duyduk. Derneğimiz tarafından bu gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.


Okulun eski öğretmenlerinden Mehmet Yıldız ise, "Bugün burada eski ve yeni mezun öğrenci ve öğretmen arkadaşlarla duygu dolu bir gün geçirdik. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Biz bu etkinliği geleneksel hale getirdik ve daha güzellerini de yapmayı hedefliyoruz" dedi.


Törende okuldan mezun olan ve çeşitli kademelerde görev yapanların konuşmalarının ardından katılımcılara etli pilav ve ayran ikram edildi. Etkinliğin sonunda, geçmişten bu yana İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan, öğrenim gören ve İmam Hatip Lisesi'ne emeği geçen tüm ölmüşlerin ruhuna dualar edildi. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir