• DOLAR 32.58
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2493.889
  • ...
Karayılan ANF`ye Söz Geçirmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nin Kandil`deki liderlerinden Murat Karayılan, geçtiğimiz Haziran ayında Yeni Özgür Politika Gazetesi`ne yaptığı açıklamada, Hizbullah Cemaati`ne yönelik Hizbul-Kontra suçlamasının yeni dönemin gerçekliğiyle uyuşmadığını belirtmişti.

PKK lideri, örgütün bünyesindeki medyaya direktif niteliğinde yaptığı çağrıda, "...özellikle bizim medyanın yeni bir dil ve üslup geliştirmesi gerekiyor. Eskisi gibi Hizbulkontra demek yeni dönemin gerçekliğiyle uyuşmuyor." sözlerini sarf etmişti.

Son günlerde Suriye`nin Kuzey bölgesinde cereyan eden ve henüz netlik kazanmayan olaylar üzerinden Hizbullah Cemaatine yüklenen PKK medyası ve PKK yakın isimler, Cemaat Lideri Muhterem Edip Gümüş`ün Rojava ile ilgili yaptığı açıklamalara bakmaksızın Hizbullah`ı ve Liderlerini hedef aldıkları görülüyor.

Hizbullah Rehberi Gümüş, "Suriye Kürdistan’ında son zamanlarda PYD ile Nusra ve bazen de PYD ile diğer gruplar çatışmaktadırlar. PYD’nin orada hakimiyet kurmaya çalıştığı hatta özerklik ilan edeceği gündeme geldi. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusuna, "Müslüman halkın zarar gördüğü hiçbir çatışma ortamını uygun görmüyoruz. Sözünü ettiğiniz bölge yoğun olarak Kürtlerin olduğu mıntıkadır. Suriye’de hem İslami ve hem de insani haklarından mahrum edilme noktasında Kürtler herkesten fazla sıkıntı çekmişlerdir. Suriye’deki bütün halkların İslami ve insani haklarına kavuşmalarını ve İslami bir yönetimin işbaşına gelmesini temenni ediyoruz. Kürtlerin de diğer tüm halklar gibi İslami ve insani haklarına kavuşmalarını istiyoruz. Bu anlamda Suriye’de İslam adına mücadele eden İslami hareketlerin Müslüman Kürt halkının İslami ve insani haklarına kavuşmaları için hizmet etmelerini bekliyoruz. Bu konuda gayret gösterenlerin olduğunu da biliyoruz.

PYD’nin de İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık ederek Kürd halkına hizmet edemeyeceğini, İslami şahsiyet, yapı ve hareketlerle çatışmanın kendilerine fayda vermeyeceğini bilmesi gerekir. Hiç kimse Müslümanlara düşmanlık yapmadan fayda görmemiş, onlarda görmezler. Zulmetmekle, baskı yapmakla ve masum insanları katletmekle hiç kimse bir yere varamaz." ifadeleriyle yanıt vermişti.

Ancak Kürdistan`ın, o topraklar üzerinde yaşayan herkesin olduğunu kabul etmeyen bu çevreler, Hizbullah Cemaati`nin yaptığı açıklamalar ortadayken zorlama haber ve makaleler yayınlamaları, bölgede oluşturmak istedikleri fitne kazanına Hizbullah`ı çekme gayreti olarak algılandı. Zorlama haber yapanların başını çeken ve bugüne kadar Hizbullah hakkında yaptığı sayısız yalan haberle bilinen ANF, dün bu haberlerine bir yenisini eklerken, haberde, "... Aslen Bingöllü olan Halis Bayancuk, Hizbul Kontra şeflerinden Haci Bayancuk’un oğlu." şeklinde kullandığı dilin Karayılan`ın direktiflerinin aksine olduğu görüldü. Bu da `Karayılan ANF`ye söz geçiremiyor` şeklinde yorumlandı.

Hatırlanacağı üzere Hüseynisevda sitesinde, "Hizb-i Kontra Gerçeği" 4 bölümlük yazı dizisi ile ifşa edilmişti. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir