• DOLAR 32.577
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2436.96
  • ...
Adeviyye`de 40 Çiftin Nikahı Kıyıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Günlerdir gösterilerin sürdüğü meydanda toplanan darbe karşıtı Mısırlılar, bir yandan da günlük yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Bu çerçevede meydanda zaman zaman düğün ve nikah törenleri de yapılıyor.

Burada gerçekleştirilen düğün ve nikah törenleri doğal olarak biraz daha politik bir atmosfer içerisinde geçiyor. Mısır`ın meşhur imam ve vaizleri tarafından kıyılan nikah törenlerinde çiftlerin şahitliğini de göstericiler yapıyor. Zaman zaman dev sahnede kıyılan nikah törenlerinde gelin ve damatlar, kürsüden göstericilere hitap etme şansı da bulunuyor.

Gelin ve damatların alanda tur attığı Rabiatul Adeviyye`de gerçekleşen nikah törenlerinde, meydanda bulunan binlerce kişi de yeni evlenen çiftlere imkanları dahilinde çeşitli hediyeler veriyor. Nikah törenlerine katılan futbol taraftarları da söyledikleri şarkılar ve davul çalarak çiftlere moral veriyor.

Törenlerde gerçekleştirilen düğünlerde yemekler de meydandaki mutfakta hazırlanıyor.

-"Damat darbe aleyhinde slogan attı, gelin Mursi`nin fotoğrafını taşıdı"

Meydanda nikahları kıyılan Atıf Saad ve Sara çifti de demokrasi yanlısı göstericilerin alkışları arasında meydanı turlarken, gelin ordunun müdahalesiyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin fotoğrafını taşıdı, damad da darbe aleyhine sloganlar attı.

AA muhabirine konuşan damat Atıf Saad, "Burada binlerce kişi bizim nikah törenimizie katıldı. Yüzbinlerin katıldığı bir nikah törenini istesek yapamazdık. Küçük çocuklar eşime hediye olarak ellerindeki şekerleri ve oyuncakları vermek istedi. Böyle bir mutluluğu başka nerede yaşayabilirdik ki?" dedi.

40 çiftin nikahı kıyıldı

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkilileri de gösterilerin başladığı günden bu yana 40 çiftin Rabiatul Adeviyye Meydanı`nda nikah kıydırıp düğün yaptığını belirtti.

Yüzlerce çiftin de nikahlarını meydanda kıymak için kendilerine başvuruda bulunduğunu aktaran yetkililer, bu çerçevede toplu nikah törenleri düzenlemeyi de planladıklarını kaydetti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir