• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Van Peygamber Sevdalılarından Özgür Der`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Geçtiğimiz günlerde PKK yandaşları tarafından molotof kokteylli ve silahlı saldırıya uğrayan Özgür-Der Van Şubesini ziyaret eden Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi, Rahmeteli Gıda Bankası, Van Köyleri Dayanışma Derneği, İkra-Der Van Şubesi yetkililerinden oluşan bir heyet, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Ziyarette kısa bir konuşma yapan Özgür-Der Van Şubesi Başkanı Erdoğan Güleryüz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaşanan saldırı ile ilgili bilgi verdi.
 
"Bunların derdi Kürt halkıyla İslam arasındaki bağları koparmak"
Güleryüz, kendilerine saldıran odakların dertlerinin Kürt halkı ile İslam arasındaki bağları koparmak olduğunu aktararak, "Bunların derdi İslam`dır, dindir. Son yapılanlarla da Kürt halkının İslam`a olan sempatisini kırmayı amaçlıyorlar. `İşte efendim Müslümanlar adam öldürüyor katliam yapıyor` diye bir yaygara kopardılar. Özgür-Der bunların yalan olduğunu delilleriyle ortaya koyunca bu onları rahatsız etti. Çünkü onların ortaya attığı yalanlar bir sürü insanı etkiledi. `Müslümanlar katildir, canavardır, Kürtleri katlediyor` diye kopardıkları yaygara bakıyorsun hepsi yalan dolan. Bakıyorsunuz Hakkâri`de yaptıkları yürüyüşte güya Rojawa`daki katliam diye taşınan pankart 15 yıl önce Erzurum`da yaşanan depremde çekilmiş ödül almış bir fotoğraftır. Bunu işte Rojawa`da katliam diye veriyorlar. Ya da işte Müslümanlar Kürtleri diri yakıyor diye verilen videoların 2008`de Irak`ta çekilen video olduğu ortaya çıktı. Rojawa`da katliama dair hiçbir belge fotoğraf ya da video yok. Varsa bir katliam biz de tepkimizi ortaya koyarız ama yok" dedi.
 
Katliam söylentileriyle ne amaçlanıyor?
Bu tür odakların amaçlarının oradaki Müslümanların ittifaklarını bozmak Esed`le işbirliği yaparak. Müslümanlara darbe vurmak olduğunu vurgulayan Güleryüz, "Türkiye`de ise amaç Müslümanları El Kaide ile karşı karşıya getirmek. Kürt halkını İslam`dan soğutmak başka bir şey yok" ifadelerini kullandı.
 
"Bunların işi yıkımdır bir iyilik yaptıklarını göremezsiniz"
Daha sonra konuşan kanaat önderlerinden Mola Abdurrahim Timurtaş ise söz konusu odakların yıllardır bölgede bu tür faaliyetler yürüttüklerini belirterek, "Bunların işi yıkımdır. Bir iyilik yaptıklarını ya da insanlık namına yaptıkları bir faaliyetlerinin olduğunu göremezsiniz. Zarar ve ziyandan başka. Ama bizler inşallah metanetimizi kuruyacağız İslam ahlakıyla davranacağız ve sabredeceğiz" tavsiyesinde bulundu. (Murat Dalgın - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir