• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
`28 Şubat mağdurlarının kayıpları da karşılanmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 28 Şubat darbesi sonrası devlet kurumlarında başlatılan kılık kıyafet yönetmeliğinden dolayı görevine son verilen başörtülü memurlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte görevlerine geri dönebilecekler.
 
Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Eğitim Bir Sen Van şube Başkanı Süleyman Şakar, yönetmeliği desteklediklerini; ancak mağdur olanların maddi ve manevi kayıplarının da giderilmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
28 Şubat sürecinde görevden atılan öğretmenlerin ve memurların bir kısmının 2006`da çıkarılan bir yönetmelikle tekrar göreve geldiğini hatırlatan Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar, bunların bir kısmının ise geri dönemediğini ifade etti.
 
"Devlet kayıpları karşılamalıdır"
Milli Eğitim Bakanlığının son açıklamasına göre, 28 Şubat sürecinde görevden atılan öğretmenlerin göreve dönmesi ile ilgili bir çalışma yapıldığını söyleyen Şakar, "Tabi biz bunları olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Fakat şöyle bir şey var. Nasıl ki 28 Şubat sürecinde yargılanan olmuşsa mağduriyetlerin giderilmesi gerekir. 28 Şubat`tan bugüne kadar bütün çalışanlar gerek asker, gerek polis, gerek memur. Bütün bunların göreve dönmeleri ve mağduriyetlerinin de giderilmesi gerekir. 28 Şubat sürecinin A`dan Z`ye milletin hafızasında silinmesi gerekir. Herkesin hakkına kavuşması gerekir. 28 Şubat`ta bir kıyım oldu. Müslümanlar perişan oldu. 10 binlerce insan görevinden uzaklaştırıldı bu süreç içinde. 15 yıl göreve dönemeyenlerin maaşları kaybolmuştur. Devlet bu kayıplarını karşılaması gerekir. Sendikamızın 2013`ün ocak ayında yaptığı imza kampanyasında 12 milyon 300 bin imza topladık. Ve iyi bir gelişme oldu. İnanıyoruz ki okullara türbanla girebilecekler" dedi.
 
Başvurular bugün başladı
Başvuruların 12-19 Ağustos tarihlerinde yapılacağını aktaran Şakar, "Bu tarihler içinde başvuramayanların en geç 3 ay içerisinde başvurmaları gerekir. Konu ile ilgili mutlaka mağdur olanları bilgisi olacaktır. Biz de üyelerimize ve yakınlarımıza bunu duyuracağız" diye konuştu.
 
2 ay içinde atanacaklar
Öte yandan bakanlık tarafından yapılan açıklamada tekrar öğretmenlik mesleğine dönmek isteyen öğretmenlerin üç ay içinde eski kurumlarına müracaat etmeleri gerektiğine dikkat çekildi. Bakanlık, memurluğa geri dönecek olan öğretmenlere atama sayısı sınırlaması uygulanmayacağını ve bu öğretmenlerin ayrıldıkları branş dersinden veya benzer unvanlı kadrolara iki ay içinde atanacaklarını bildirdi.
 
Gerekli belgeler
MEB yeniden okullarına atanmak isteyen öğretmenlerin başvurularını 12 - 29 Ağustos 2013 tarihleri arasında alacak. Başvuru için öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne hitaben yazacakları dilekçe ile birlikte Nüfus cüzdanı örneği, öğrenim belgesi, hizmet cetveli, görevine son verildiğine ilişkin belgeler (Bakanlık Onayı, Yüksek Disiplin Kurulu kararı veya benzeri belgeler) bulundurmaları gerekiyor.
(Fırat Arslan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir