• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Köy-Der`den köylere bayram sonrası ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Merkeze bağlı Kaymaklı (Kurdowan), Karagündüz ve Aşağı Gölalan (Hewşatâ Jêrê) köylerini bayram sonrası ziyaret eden Van Köyleri İle Dayanışma Derneği yetkilileri, burada hem köylülerin bayramını kutladı hem de köy halkının sorunlarını dinledi.
 
İlk önce Kaymaklı köyünde öğle namazında halkla bir araya gelen dernek yetkilileri, cemaatle bir süre sohbet ettikten sonra köy muhtarı Ekrem Özbakış`ı evinde ziyaret etti.
 
Dernek yetkililerinin ikinci durağı Karagündüz köyü oldu. Burada da köy muhtarı Özer Polater`i ziyaret eden dernek yetkilileri daha sonra Aşağı Gölalan köyüne geçmek üzere yola çıktı.
 
Yolda, buğday hasadı yapan Karagündüz köylüleri ile bir süre ayakta sohbet eden dernek yetkilileri, bu yılki mahsul hakkında bilgi aldı.
 
Ardından Aşağı Gölalan köyüne geçen dernek yetkilileri, geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazasında yaralanan Meaz Aslantosun`a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
 
Burada da köy muhtarı Mesut Atsak`tan köyün sıkıntılarını dinleyerek not alan dernek yetkilileri, merkeze dönmek üzere buradan ayrıldı.
 
Ziyaretleri hakkında bir açıklama yapan Van Köyleri Dayanışma Derneği Sekreteri Fethullah Botan, "İstedik ki, Ramazan bayramı sonrası hem köydeki kardeşlerimizi ziyaret edip bayramlarını kutlayalım hem de sorun ve sıkıntılarını dinleyelim. Köy halkının sorunlarını yetkili ağızlardan dinleyip not ettik. Bu sorunları yetkili mercilere ulaştıracağız. Bu vesile ile köylerde kalan tüm halkımızın bayramını tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir