• DOLAR 32.57
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.872
  • ...
Ramazandaki ibadetlerimiz devamlı olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa merkezde ikamet eden 70 yaşındaki Ahmet G, Ramazan ayından on gün önce arkadaşlarıyla beraber tebliğ amaçlı sefere çıktı.
Gittikleri her camide 3 gün kaldıklarını ifade eden Ahmet G, İlk önce Viranşehir'e gittiklerini orada 10 gün kaldıklarını oradan da Kızıltepe'ye geçtiklerini daha sonra Mardin'e ve tekrardan Kızıltepe'ye geldiklerini ifade etti.

Amaçlarının Allah Resulü gibi değişik yerlere gidip İslami tebliğde bulunup Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu vurgulayan Ahmet G, "Peygamber Efendimiz birçok yere tebliğ için gitti. İftiralara uğradı, taşlandı, kovuldu… Bizler de bugün O'nun gibi memleket memleket geziyoruz. Ayağımın biri otobüs çarpmasından dolayı dizimin altından kesilmiş. Bu halde dolaşmak zor olsa da bunun sevabını düşündükçe hafifliyorum. En önemlisi Ramazan boyunca kazandığımız güzel huyları ve ibadetleri ramazan dışında da devam ettirmeliyiz" dedi.

 

Kırk gün boyunca kaldığı camide ihtiyacı haricinde dışarı çıkmadığını ifade eden Ahmet G, camide sürekli itikâf niyetiyle ibadetlerini yapmaya çalıştığını, namaz kılıp sohbet dinlediğini, arkadaşlarının kendisinin özel durumundan dolayı kendisine iyi davrandığını belirtti.

 

Gittikleri yerlerde bölge halkının çok misafirperver olduklarını, kendilerine çok iyi davrandıklarını belirten Ahmet G, "Kızıltepe'deki Ulu Camiye gittiğimizde bir kişinin o cami ile ilgili anlattıkları beni çok etkiledi. Oradaki halkın anlattığına göre; meğerse içinde kıldığımız cami Cumhuriyet'in ilk yıllarında ahıra çevrilmiş. Bunu duyunca aslında bir zamanlar zulümlerin nasıl yapıldığını hatırladım. Bu olay sefer boyunca beni çok etkiledi" diye konuştu. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir