• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
HAS DER Özgür Der`e yapılan saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş`un Hasköy İlçesinde faaliyet gösteren derneklerden HAS DER, Van`da Özgür Der`e yapılan saldırıyı bir basın açıklamasıyla kınadı. Dernek binasında yapılan basın açıklamasında, yapılan saldırının sürpriz olmadığı, kendiliğinden de gelişmediğine vurgu yapıldı. Bu saldırının İslami yapılar, yardım kuruluşları ve medya organları aleyhine ısrarlı bir tarzda sürdürülen iftira ve dezenformasyon kampanyasının bir neticesi olduğu ifade edildi.
 
Bazı Kürt ulusalcıları ve onlarla irtibatlı olan medya kurumları ve sosyal medya üzerinden yürütülen iftira kampanyasının tam bir düşmanlık boyutuna vardığı belirtilen açıklamada, ``Anlaşılan o ki, Suriye Kürdistan`ında yaşanan hadiseler üzerinden Kürt milliyetçi çevrelerinin oluşturmaya çalıştıkları kurgusal ortamın deşifre edilmesi, bu çevrelerin aşırı biçimde asabileşmesine ve saldırganlaşmasına yol açmakta. Bu bağlamda önceki gece Özgür-Der Van Şubesine yönelik gerçekleştirilen Molotoflu, silahlı saldırı, düşmanlıkta sınır tanınmadığının açık ve somut bir göstergesi olmuştur.
 
Bu saldırı sürpriz olmamıştır kendiliğinden de gelişmemiştir. İslami yapılar, yardım kuruluşları ve medya organları aleyhine ısrarlı bir tarzda sürdürülen iftira ve dezenformasyon kampanyasının bir neticesidir. Söz konusu kampanyanın tümüyle temelsiz ve yalan olduğunun delilleriyle birlikte ortaya konulması bir takım çevrelerde had safhada bir tahammülsüzlük ve saldırganlık doğurmuştur`` denildi.
 
Gerek Kürdistan coğrafyasında, gerekse de Ortadoğu`nun bütününde şu veya bu milliyetçiliğin çözüm değil, ancak daha fazla kan ve zulüm demek olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ne gariptir ki, bunlar on yıllardır devletin ırkçı, inkarcı, baskıcı tutumundan, halkın özgürlük alanının kısıtlanmasından şikayet etmişlerdir. Her fırsatta düşünce özgürlüğünden dem vurmuş, güya muhalif fikirlerin özgürce dolaşımını savunmuşlardır. Kemalist otoriter anlayışın sivil toplumu kuşatıp, güdükleştirmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade etmişlerdir. Ve şimdi aynı çevreler utanmazca ve vahşice bir tutumla Özgür-Der`i molotoflu, silahla baskı altına almaya ve susturmaya yeltenmektedirler."
 
Son günlerde sistematik biçimde İslami kuruluşları hedef alan zihniyetin halka verebileceği hiçbir şey bulunmadığının vurgulandığı açıklamada, "Baskı yoluyla muhaliflerini sindirmeye yeltenenlerin, farklı görüşlere hayat hakkı tanımayanların karşı çıktıklarından da daha kötü bir esaret sisteminin peşinde koşan zavallılar olduğunun altını çiziyoruz" ifadeleri kullanıldı. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir