• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
ÖSYM`den Bir Skandal Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÖSYM 23 gün geçmesine rağmen LYS sonuçlarını açıklamadı. Sonuçların perşembe günü açıklanması bekleniyor. Gecikmeyle ilgili ortaya şu iddia atıldı: Meslek liselilerin yerleştirme puanlarına ek puanın eklenmesi unutuldu.

Dün ısrarlı sorular üzerine ÖSYM`nin internet sitesinden akşam saatlerinde yapılan duyuruda sonuçların 21 Temmuz Perşembe günü saat 14.00`te açıklamasının "planlandığı" ifade edildi. Gecikmeyle ilgili bir iddia ortalığı karıştırdı. İddiaya göre yerleştirme puanları hesaplanırken meslek liselilerin Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları`na (AOBP) eklenen "ek puan" unutuldu ve hesaplamalar tekrar yapıldı, gecikmenin nedeni de "bu unutkanlık" oldu. Ancak bu iddiaya ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir de ÖSYM yetkilileri de sessiz kaldı.

 

YGS`nin ardından yapılan LYS sonrasında yerleştirme puanlarının geçen yıla göre "çok daha erken açıklanacağı" özellikle vurgulanmıştı. ÖSYM, medyaya yansıyan "sınav sonuçları hafta sonu en geç pazartesi günü açıklanacak" haberlerinden de rahatsız oldu. Bu haberlerin kaynağının kurum olmadığını söyleyen yetkililer, "Nereden çıktı bu haberler, biz açıklama yapmadık" diye tepki gösterdi. Bu arada ortaya atılan bir iddia, yeni bir skandalın da habercisi oldu. İddiaya göre sonuçların geç açıklanmasının nedeni, meslek lisesi mezunlarının yerleştirme puanlarının hesaplanmasında yapılan bir hatadan kaynaklandığı öne sürüldü.

İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir