• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
Özgür-Der`den saldırı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Özgür-Der Diyarbakır şubesinde düzenlenen basın toplantısında, Özgür-Der Bağlar temsilciliğine yönelik saldırıya sert tepki gösterildi. Dernek binasında Bağlar Temsilcisi Nurullah Canpolat`ın da katıldığı basın açıklamasında, Özgür-Der Batman şubesinden yanı sıra, Özgür-Der Diyarbakır yönetiminden çok sayıda kişi hazır bulundu.

Van Şubesine yönelik saldırının ardından Bağlar temsilciliğine saldırının da olduğu bilgisinin bir kez daha paylaşıldığı basın toplantısında, PKK`ye yakın haber partallarının hedef göstermesinin ardından saldırıların olduğuna dikkat çekilerek, yönetimden ya da gönüldaşlarından herhangi birine yönelik saldırının olmasının sorumluluğunun bu kesimlerde olduğuna vurgu yapıldı. 

"Günlerdir hedef gösteriliyoruz"
Bağlar temsilciliğine yönelik saldırıyı sert ifadelerle kınayan Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, saldırının kendileri açısından sürpriz olmadığını vurgulayarak, "PKK`ye yakın yayın organları günlerdir Özgür-Der`i hedef gösteriyor. Hedef göstermelerin ardından ilk saldırı Van şubemize yönelik oldu. Ardından saldırıyı kınadığımız ve çok sayıda STK temsilcisinin de destek olduğu açıklamaları da hedef gösterir tarzda haberleştirdiler. Sonrasında da Bağlar temsilciliğimize yönelik saldırı oldu. Bunun nereye varacağını kestiremiyoruz…" diye konuştu.

"Rojava`da katliam olması durumunda meydana ilk biz çıkarız" 
Kendileriyle birlikte Federal Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani gibi önemli şahsiyetlerin de Rojava`da katliam olduğu iddialarına inanmadığını konunun araştırılmasını istediğini sözlerine ekleyen Koç, sadece Özgür-Der`in değil yanı sıra diğer birçok Kürt grubu ve İslami kurumun da aynı şekilde saldırıların hedefi olduğunu belirtti. Koç, Özgür-Der`in kimliği ve ilkeleri gereği dünyanın herhangi bir yerinde katliam olmasına ilk tepki verdiği gibi, Rojava`ya yönelik katliamın olması durumunda da ilk meydana çıkan kurum olacağının bilinmesini istedi.

Özgür-Der`e yönelik saldırılar sürüyor 
Basın açıklamasını Özgür Der Bağlar Temsilcisi Nurullah Canpolat yaptı. Suriye Kürdistan`ında yaşanan hadiseler üzerinden bazı Kürt milliyetçi çevreler tarafından günlerdir hedef gösterildiklerini belirten Canpolat, "9 Ağustos gecesi Özgür-Der Van Şubesine yönelik gerçekleştirilen Molotoflu ve silahlı saldırının ardından dün gece de Diyarbakır Bağlar Özgür-Der temsilciliğimize yönelik Molotof kokteyliyle bir saldırı düzenlenmiştir" dedi.

Canpolat, İslami yapılar, yardım kuruluşları ve medya organları aleyhine ısrarlı bir tarzda sürdürülen iftira ve dezenformasyon kampanyasının bir neticesi olduğunu, söz konusu kampanyanın tümüyle temelsiz ve yalan olduğunun delilleriyle birlikte ortaya konulması bir takım çevrelerde had safhada bir tahammülsüzlük ve saldırganlık doğurduğunu ifade etti. 

Canpolat, "Özgür-Der bilinçli olarak hedef gösterilmektedir; çünkü Suriye Kürdistan`ında güya, İslamcı güçlerin masum Kürt sivilleri öldürdüğüne dair ortaya atılan iddiaların yalan olduğunu tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Ve Özgür-Der gerek Kürdistan coğrafyasında, gerekse de Ortadoğu`nun bütününde şu veya bu milliyetçiliğin çözüm değil ancak daha fazla kan ve zulüm demek olduğunu ısrarla haykırmıştır" dedi. 

Canpolat son olarak, "Kamuoyuna ve tüm halkımıza Bağlar Temsilciliğimizde gerçekleşen bu saldırıyı lanetlediğimizi duyuruyoruz. Son günlerde sistematik biçimde İslami kuruluşları hedef alan ve en son Van`da olduğu gibi Diyarbakır Bağlar`da da görüldüğü üzere Özgür-Der Şubesini yakmaya kalkışan zihniyetin halkımıza verebileceği hiçbir şey bulunmadığının, baskı yoluyla muhaliflerini sindirmeye yeltenenlerin, farklı görüşlere hayat hakkı tanımayanların karşı çıktıklarından da daha kötü bir esaret sisteminin peşinde koşan zavallılar olduğunun altını çiziyoruz" ifadelerini kullandı.
(Sedat Kuşulay-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir