• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Japonya`da Aşırı Sıcaklarda 19 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya`da yüksek sıcakların sebep olduğu güneş çarpması sonucu 19 kişi hayatını kaybetti. Hafta sonundan bu yana rekor seviyede sıcaklıklar ölçüldüğü bildirildi. Pazartesi yapılan en son ölçümlerde sıcaklığın 41 derece olduğu gözlendi.

Japon meteoroloji servisi pek çok şehirde aşırı sıcaklık uyarısı yaptı. Meteoroloji servisi özellikle klima kullanımı konusunda halkı bilgilendirici uyarılar yapıyor.

Japon yetilikler, bunaltıcı sıcakların hafta sonu etkili olduğunu, güneş çarpması sonucu 19 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Geçtiğimiz ay zarfında başka bir sıcak hava dalgasında çok sayıda insan hayatını kaybetmişti.

Hiroko Mimura, sıcaktan çok etkilendiğini belirterek, "Güneş gerçekten çok etkili, ellerimi güneş yanığından korumak için eldiven kullanıyorum." dedi.

Aya Kida, Tokyo`da enerji fiyatlarının çok pahallı olduğunu şikayet ederek, "Aşırı sıcaklar sebebi ile klimaları gece gündüz çalıştırıyorum. Artık enerji tasarrufundan vazgeçtim." ifadesini kullandı.

Japonya`da iki yıl önce meydana gelen deprem sonucu oluşan tsunami dalgalarında Fukuşima nükleer santrali zarar görürken, radyasyon sınıntısı yaşanmıştı. Nükleer felaket sonrası Japonya`daki nükleer santrallerin tamamı bakım ve onarım için geçici bir süreliğine kapatılmıştı. Nükleer santralin kapatılmasında sonra Tokyo`da enerji maliyetleri giderek artmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir