• DOLAR 32.448
  • EURO 34.462
  • ALTIN 2472.736
  • ...
Tarihi mağaralar restore edilmeyi bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa Belediyesi eski yerleşim alanı olan Haleplibahçe ve Tılfındır semtlerinde kentsel dönüşüm uygulaması başlatarak Kızılkoyun bölgesi olarak bilinen semtlerde 387 ev ve işyerini kamulaştırdıktan sonra yıkmıştı.


Yıkılan evlerin altından gün 59 mağara gün yüzüne çıkmıştı. 59 mağarada başlatılan temizleme çalışmalarında, ulaşılan bazı taban mozaikleri de koruma amaçlı sökülerek müzeye teslim edilmişti.


Roma döneminden kaldığı tahmin edilen bu mağaraların mezarlık olarak kullanıldığı belirtiliyor. Ortaya çıkarılan bu mağaraların kent turizmine yeni bir soluk getireceği ifade ediliyor.


Şanlıurfa Belediyesi yetkililerinin belediyenin en büyük projeleri arasında yer aldığını söylediği, 24 milyon lira kamulaştırma bedeli ödenen bu proje kapsamında ortaya bu mağaraların restore edileceği belirtilmesine rağmen geçen süre zarfında bu mağaralarda herhangi bir çalışma yapılmış değil.


Belediye tarafından koruma altına alınmayan mağaraların tinerci ve hırsızların uğrak yeri olduğunu ifade eden Tılfındır Mahallesi sakinleri, belediyenin bir an önce bu mağaraları restore etmesini istiyor. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir