• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Ekmeksiz Yaşarız Ama Özgürlük Olmadan Asla!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Dışhaber Servisi

Darbeci Mısır hükümetinden yetkililer,  Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan taraftarlarının  kalmakta olduğu Kahire`deki iki büyük kampın Pazartesi günü yıkılacağını açıklarken böyle bir hareket çadır kentlerde yaşamakta olan göstericileri harekete sevk etti.

Kahire`deki Mursi ve meşru hükümet taraftarları  Pazar günü, kuşatma halinde çadır kentleri terk etmeyeceklerine işaret etti.

Yüzbinlerce protestocu son altı hafta içinde Kahire`nin Nahda ve Adeviye Meydanı`nda kendilerine ait büyük bir şehir oluşturdu. Kurulan çadırlarda şu an eczaneler, çocuklar için şişme oyun parkları yer alıyor ve aileler tüm fertleriyle burada yaşıyor.

Polis çadır kentleri kuşatmayı planladıklarını, kordonlar oluşturularak oturma eylemlerine yiyecek ve su girişinin engelleneceğini belirtti. Müslüman Kardeşler yetkilileri ve kamp sakinleri ise herhangi bir kuşatmaya karşı direnmeye kararlı olduklarını açıkladı.

Müslüman Kardeşler`den üst düzey  yetkili Essam El Erian, "Bizim Peygamberi  Hz. Muhammet`i tanıyor musunuz? O ve yanındaki mü`minler   üç yıl boyunca kafirlerin kuşatması altında yemek ve su olmadan yaşadı," dedi.

Raba`a`daki gösterici kalabalığına karşı konuşan Müslüman Kardeşler yetkilisi El Erian casusluk iddiasyla diğer İhvan mensupları gibi tutuklanmak isteniyor. Temmuz ayında Müslüman Kardeşler`in üst düzey yönetiminin büyük bir kısmı tutuklandı.

Raba`a ve Nahda meydanlarındaki yüzbinlerce  protestocunun Mısır`ın kavurucu sıcağında yiyecek ve su olmaksızın ne yapacağı sorulduğunda ise El Erian `Biz Allah`ın taraftarlarıyız ve O`nun yardımını göreceğiz.`

El Erian, "Bırakın denesinler. Tüm Kahire`nin ayaklanacağını görecekler. Her kurum ve bina kuşatma altında olacak".

Bugün  Darbeci Güvenlik Konseyi Rabia`a ve Nahda meydanlarındaki güvenlik durumunu tartışmak üzere toplanacak. Toplantının ardından Mısır polisi tarafından yürütülecek operasyonlara ilişkin resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

Rabi`a Adeviye ve Nahda meydanlarındaki protestocular  Cumhurbaşkanı Mursi göreve iade edilene dek çadır kampları terk etmeyeceklerini söylüyorlar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir