• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır Valiliği: Lice ile ilgili iddialar asılsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Bazı basın yayın organlarında yer alan "Lice ilçesi Oyuklu Köyünde 3 yıl önce esrar ele geçirildiği için hizmette öncelik sıralamasından çıkarılarak yol ve kanalizasyon yatırımlarının yapılmadığı" iddialarına, Diyarbakır Valiliği bir basın açıklaması yaparak, sözkonusu haberlerin gerçekle ilgisinin olmadığı belirtildi.

 

Açıklamada, bahse konu yerleşim yerinin yol hizmetlerinde 2012 yılında Hazro Koçbaba-Ormankaya asfalt grup köy yolundan Oyuklu köyüne kadar olan 6.5km'lik yolun alt temel malzeme ile stabilize kaplaması yapıldığı ifade edilerek, "2013 yılında da İl Özel İdaresi Ek Yatırım programında Oyuklu Köyünün Lice İlçe merkezine bağlantısını sağlayan Oyuklu-Kabakkaya-Tepeköy yolu 15 km alt temel malzeme ile stabilize kaplama yapımı ihale aşamasından sonra gerçekleştirilecektir. Kanalizasyon hizmeti konusunda ise İl Özel İdaresine yapılan müracaatların yatırım programında değerlendirilmesi için 2012 yılı 1.,9, ve 11.aylarında kurum teknik personellerince 3 defa teknik inceleme yapılmış, bu teknik incelemeler neticesinde köyün kanalizasyon yapımına uygun olmadığı anlaşıldığından kanalizasyon yapımı yatırım programına alınamamıştır. Bu konuda köy muhtarlığına gerekli bilgi verilmiştir" denildi.

 

Açıklamanın devamında ayrıca Oyuklu köyünün içme suyu ihtiyacı için 2012 yılında yapılan sondaj kuyusu çalışmalarında içme suyunun içilemez çıktığı ifadelerine yer verilerek, yeni bir sondaj kuyusu açılması yapım işinin 2013 yılı Lice Kaymakamlığı KÖYDES yatırım programına alındığı ve ihale aşamasından sonra yapımının gerçekleşeceği bilgisine yer verildi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir