• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Fransız Askere Camiye Saldırı Planlandan Tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız İçişleri Bakanlığı tarafından bildirildiğine göre bir camiye silahlı saldırı yapmaya hazırlanan 23 yaşındaki asker, Lyon Mont Verdun`daki hava üssünde gözaltına alındı. Irkçı olduğu bildirilen asker, geçen yıl Ağustos ayında da Bordo yakınlarındaki Libourne`de bir caminin kapısına molotof kokteyli atarak saldırı yapmış. Bu yıl ise Lyon yakınlarında bulunan Venissieux şehrinde 8 Ağustos`ta yani Ramazan Bayramının birinci günü camiye silahlı saldırı yapmayı planlamış.

Resmi yetkililer, askerin 7 Ağustos`ta gözaltına alındığını, 4 gün sonra Paris`teki Başsavcılık `Karşı Terör Masası`na teslim edildiğini bildirdiler. Adli yetkililer tarafından da mahkemeye sevkedilmek üzere tutuklandığı bildirildi.

Polis tarafından verilen bilgide, Fransız askerin psikolojik problemleri olduğu ve ırkçı gruplara kaydığını gösteren bazı yazıları bulan yakınları tarafından ihbar edildiği belirtildi.

Fransız İçişleri Bakanı Manuel Valls, `aşırı ideolojilerden kaynaklanan ve Fransız Cumhuriyetinin değerlerine saldıran, toplum içinde gerginliğe ve nefret iklimi oluşturmaya neden olan her türlü şiddete karşı` mücadelede kararlı olduğunu söyledi.

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir