• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
Jandarma Başörtülülere Karşı Sürek Avı Başlatmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet Çalışma Grubu`nun (CÇG) fişleme görüntüleri ortaya çıktı. Jandarma istihbaratına bağlı görevlilerin, aldıkları emir doğrultusunda okullarda eşi başörtülü okul yöneticileri ile başörtülü öğretmenleri fişleyip kamera kaydıyla jurnallediği belirlendi.

Yeni Şafak`tan Cihat Arpacık`ın haberine göre `Jandarma`nın BÇG`si` olarak nitelendirilen CÇG`nin başörtülülere yönelik yurt genelinde yaptığı fişlemelere ilişkin savcılık yakında suç duyurusunda bulunacak.

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu olan eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir`in kurduğu Batı Çalışma Grubu`nun lağvedilmesinin ardından 2002 yılında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde kurulan Cumhuriyet Çalışma Grubu`nun binlerce vatandaşı `irticacı` adı altında fişlediği öne sürülüyordu.

İSTİHBARAT OKUL ÖNÜNDE

CÇG`nin kurulma emri, 2007 yılında yapılan Cumhuriyet Mitingleri`nin de organizatörü olduğu iddia edilen ve Ergenekon davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet cezası alan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur tarafından verildi. CÇG`nin faaliyetleri Ergenekon kapsamında yapılan aramalarda bulunan deliller neticesinde öğrenilmişti.

28 Şubat post-modern darbesi sonrasında BÇG`nin yarım bıraktığı fişleme faaliyetlerini yürüten, miting organize eden ve çeşitli raporlar kaleme alan CÇG, sahada da aktif istihbarat çalışması yaptı. Dini hassasiyeti yüksek kamu görevlilerini fişleyen CÇG görevlileri okul yöneticileriyle öğretmenleri hedef alıyordu. CÇG`nin emirleri doğrultusunda harekete geçen Jandarma istihbarat görevlilerinin okul önlerinde başörtülü öğretmenleri kamera kaydına aldığı, eşleri başörtülü okul yöneticileri ile başörtülü öğretmenler hakkında istihbarat raporları yazdığı ortaya çıktı. Ergenekon dosyasına da

Ergenekon mahkemesinin soruşturulmasını istediği Şener Eruygur`un CÇG`sinin 2002`den 2007`ye kadar siyaseti dizayn etmeye yönelik faaliyetleri, kendi hazırladıkları slayt dosyasında şu ifadelerle yer buldu:

"Kişi, kurum, okul, STK, işyeri sahiplerine yönelik fişleme çalışması, yüzlerce sivil toplum örgütünün Ulusal Birlik Hareketi adı altında birleştirilerek CÇG lehine faaliyetlerde bulunması için teşvik etmek. Psikolojik harekat amaçlı yurdun çeşitli yerlerinde Cumhuriyet Mitingi adı altında miting organize etmek. Merkez sağı toparlayacak yeni oluşumlara destek vermek. Merkez sağda alternatif bir partinin güçlendirilmesi ve AK Parti`ye karşı seçim ittifakı yapılması için çalışmalar başlatmak. İrticai faaliyetlere karşı mücadele adı altında bilimsel bir sempozyum yapmak, irticai faaliyetler açısından bölgesel tehdidi ortaya koymak, il ve ilçelerin durumunu netleştirmek, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerini yönlendirmek."

İRTİCACI GÖRÜNCE KAYIT TUŞUNA BAS!

Okullarda başörtülü öğretmen ve idareci eşlerine karşı sürek avı başlatan Cumhuriyet Çalışma Grubu (CÇG), Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesinde bulunan Karamağara İlköğretim Okulu`nda görevli öğretmen Yüksel S.`yi takibe aldı. Jandarma görevlileri, sözkonusu öğretmenin başörtülü bir şekilde görev yaptığını belgelemek için okulun önünde kamera nöbeti tuttu. Bahçeye çıkan öğretmeni kayda alan `görevlilerin`, tuttuğu rapora bu görüntüyü ekleyip `Öğretmen Yüksel S.`nin okul binasından bahçeye çıkarken alınan görüntüsü` şeklinde not düştüğü ortaya çıktı.

MÜDÜR ODASINA GİZLİ KAMERA

CÇG`nin görüntülü fişleme çalışması bunlarla da sınırla kalmadı. Bir okulda müdür olarak görev yapan Mehmet A.`nın eşi Saliha A.`yı kayda alan jandarma görevlileri bunu da raporlarda belirtti. Başörtülü Saliha A.`nın görüntüsünün üzeri numaralandırılarak raporlara yansıtıldı. Aynı okul müdürünün makam odasına da CÇG tarafından gizli kamera ve dinleme cihazı yerleştirildi. İstihbarat çalışmasının ardından yazılan raporda müdür hakkında `İrticai faaliyetler yürüttüğü kanaatine varılmıştır` denildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir