• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
Kaçırılan Türkiyeli Pilotlarla İlgili Flaş Gelişme!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arap basınında yer alan haberlere göre, güvenlik güçleri iki Türkiyeli pilotun kaçırılmasıyla bağlantılı olan bir kişiyi tutukladı.

Bunun üzerine Türkiyeli pilotları kaçıranlar misilleme olarak Beyrut Havaalanı`nın işleyişini engelleyecekleri tehdidinde bulundu. Havaalanı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Türkiye`nin Lübnan Büyükelçisi, Türk pilotların durumunun iyi olduğunu söyledi. Lübnan gazeteleriyse, iki pilotun Baalbek Hermel bölgesinde tutulduklarını ileri sürdü.

9 Lübnanlı`yı alıkoyan Suriyeli grup, rehinelerin serbest bırakılması için 127 Suriyeli tutuklunun serbest kalmasını istedi. Türk pilotların kaçırılmasını üstlenen "İmam Rıza`nın Ziyaretçileri" adlı örgüt, pilotlara karşılık Suriye`de rehin tutulan 9 Lübnanlı`nın serbest bırakılmasını istiyor.

"MUTLAKA KURTARACAĞIZ"

Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, pilotların kaçırılmasının, Lübnan`ın güvenlik ve istikrarına yönelik ağır bir darbe olduğunu belirterek, "Pilotlar mutlaka kurtarılacak. Bu olay iki ülke ilişkilerini etkilemeyecek" dedi. Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Mansur, "Bu olayı mutlu bir şekilde nihayetlendirmek için Türkiye ve Lübnanlı yetkililer arasında görüşmeler devam ediyor. Lübnan güvenlik güçleri olayın açıklığa kavuşması ve kaçıranların kimliğinin tespit edilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor" diye konuştu.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir