• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
Hamas`tan Mısır Cuntasına Sina Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) resmî sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Mısır İkinci Saha Ordusu Komutanı Ahmed Vasfi`ye nispet edilen ve Sina`daki olaylarla Hamas`ın irtibatını ortaya çıkaran birçok delile ulaşıldığı yönündeki iddialara şiddetle tepki gösterdi.

Dr. Ebu Zuhri bugün (11 Ağustos Pazar) yaptığı basın açıklamasında, Hamas`ın bu açıklamalara şiddetle tepki gösterdiğini ve herhangi bir dayanağı olmayan, tamamen tutarsız bu türden iddiaların da bir geçerliliğinin olamayacağını dile getirdi.

Ebu Zuhri, Hamas`ın mensuplarından herhangi bir kimsenin Sina`daki olaylarla bir ilişkisinin olamayacağını, bunun mümkün olmadığını, Hamas`ı yıpratma amaçlı iddiaların da gerçekleri ortaya koymak için değil işgalci siyonistlerin ekmeğine yağ sürmek için ortaya atıldığını vurguladı.

Sami Ebu Zuhri açıklamasında bu tür asılsız iddialarla ve iftiralarla Mısır halkını ikna etme çabalarının da herhangi bir sonuç vermeyeceğini, çünkü Mısır halkının düşmanının Hamas değil İsrail olduğunu ifade etti.

Siyonist medyanın, 9 Ağustos Cuma günü ikindi vakitlerinde İsrail`in insansız hava araçlarıyla Sina`da bir noktayı hedef alan ve beş kişinin ölümüne neden olan operasyonda Mısır cuntasının verdiği istihbarat bilgilerinden yararlandığını yazması dikkat çekiciydi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir