• DOLAR 32.55
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2425.916
  • ...
`Ezher Şeyhi`nin Girişimini Kabul Etmiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi liderlerinden Salah Sultan, şu ana kadar kendilerine siyasi diyalogla konusunda Ezher`den herhangi bir davet gelmediğini belirterek, "Tayyib`in gözetiminde yürütülecek herhangi bir çözüm girişimin içinde yer almayı da cumhurbaşkanlığı için yapılacak erken seçimi de kabul etmiyoruz. İlk önce Muhammed Mursi göreve iade edilir, daha sonra diğer konuları görüşebiliriz" dedi.

Hareketin bir diğer lideri Cemal Haşmet ise Şeyh Tayyib`in askeri darbeyi tanıdığını vurgulayarak, "Darbeyi tanıyan tarafla yapılan diyalog başarısızlığa mahkumdur. Meşru uygulama tekrar gelene kadar erken seçim veya Mursi`nin kalması için yapılacak referandum merkezli herhangi bir diyaloğun içinde yer almayacağız" diye konuştu.

Meşru yönetimin geri gelmeden herhangi uzlaştırma girişimini kabul etmeyeceklerini ifade eden Ulusal İttifak Hareketi liderlerinden Safvet Abdulgani de askeri darbeyi desteklediği için Şeyh Tayyib`den gelecek diyalog davetlerine temkinli yaklaştıklarını ifade etti.

Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib`in Ramazan Bayramı`ndan önce ülkedeki siyasi krize çözüm çerçevesinde aralarında darbeye zemin hazırlayan 30 Haziran gösterilerine destek veren "30 Haziran Hareketi" ve Nur Partisi Başkanı Yunus Mahyun gibi bazı taraflarla bir araya geldiği öne sürülmüştü.

Mısır ordusunun 3 Temmuz`da ülkenin resmi televizyonundan yönetime el koyduğunu duyurduğu açıklaması sırasında Ezher Şeyhi Tayyib de darbeye destek verenler arasında yer almıştı. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir