• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
İslamla İlgili Gafı Siyasi Kariyerini Bitirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fiyaskoyla sonuçlanan kampanyanın nedeni, 27 yaşındaki Banister`in katıldığı televizyon programında `İslam`ı bir ülke zannettiğini` söylemesi oldu.

KARİYERİ SADECE 48 SAAT SÜRDÜ

Avustralyalı iki çocuk annesi politikacı, İslam`ı bir ülke sandı. Stefani Banister adındaki acemi politiacı, bir televizyon kanalına verdiği mülakatta yaptığı gaflarla siyasi kariyerini başlar başlamaz bitirdi. Banister`ın politika kariyeri, sadece 48 saat sürdü.

Banister, katıldığı televizyon programında, "Bir ülke olarak İslam`a karşı çıkmıyorum. Ama kurallarının burada Avustralya`da hoş karşılanacağını sanmıyorum" ifadesini kullandı.

Göçmen karşıtı Tek Ulus Partisi`nin adayı olan Banister, "haram" ile "Kuran"ı da karıştırdı. Banister, "Avustralyalılar`ın yüzde 2`sinden daha azı haram`a bağlı" dedi.

SARAH PALİN BENZETMESİ

Acemi politikacı, sadece İslam`la ilgili değil, Yahudilerle ilgili de gaf yaptı. Banister, "Museviler haram`a bağlı değil. Onlar hazreti isa`yı inanıyor" diyerek herkesi şaşkına çevirdi.

Stefani banister, bu sözleriyle ülkede alay konusu olunca 7 Eylül`de yapılacak seçimlerde milletvekili adaylığından çekildiğini duyurdu.

Banister, gaflarıyla 2008`de ABD`de başkan yardımcılığı içim aday olan Alaska eski valisi Sarah Palin`e benzetildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir