• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Avrupa`da `Türkiyeli Koruyucu Aile`` Aranıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAKARYA - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, yaptığı açıklamada, koruyucu Türkiyeli aile sayısının artırılması için çalıştıklarını söyledi.

Sorunun önüne geçmek için çabaladıklarını, çözüm noktasında Türkiyeli ailelerin de üzerine görev düştüğünü belirten Üstün, Avrupa`daki gençlik dairelerinin koruyucu Türkiyeli aile bulunamadığı gerekçesiyle çocukları Hristiyan ailelere verdiğini savundu.

"Onların bir gerekçesi var, bunu ellerinden almamız lazım" diyen Üstün, "Avrupa`daki vatandaşlarımız koruyucu aile başvurusunda bulunmadığı için bu çocuklar Hristiyan ailelere veriliyor. Bunun için başvuruda bulunup çocuklarımızı almamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Avrupa`da Türkiye vatandaşlarıyla çeşitli toplantılar yaptıklarına dikkati çeken Üstün, "Bu toplantılarda Türkiyeli ailelerimizi koruyucu aile başvurusunda bulunmaya teşvik ediyoruz. Bunun için derneklerin kurulmasını sağlamaya çalıştık. Yavaş yavaş bu konuda farkındalık oluşmaya başladı. Bu konuda önemli oluşumlar başladı artık" ifadesini kullandı.

Almanya ve Hollanda`da Umut Yıldızı Derneği kurulduğuna işaret eden Üstün, Türkiyelilerin koruyucu aile olabilmek için dernek aracılığıyla başvuruda bulunduğunu aktardı.

Hollanda`da 5 Türkiyeli çocuğunun dernek aracılığıyla başka Türkiyeli ailelere verildiğini anlatan Üstün, Avrupa genelinde 30 Türkiyeli ailenin koruyucu aile için sıraya girdiğini dile getirdi.
 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir