• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
Özgür Der`e destek açıklamaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Özgür-Der Van Şubesi`ne yapılan silahlı ve Molotoflu saldırı çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından kınanmaya devam ediyor. Özgür-Der`e destek verildiğinin belirtildiği açıklamalarda, yapılan saldırı lanetlendi.

İLKAV: Baasçı saldırılara bir de Kürt ulusalcıları eklendi
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) Başkanı Mehmet Pamak, Türkiyeli Müslümanlara yönelik Baasçı saldırılara bir de Kürt ulusalcılarının eklendiğini söyledi. Pamak, "Gerek Suriyeli gruplara karşı atılan iftiralar, karalayıcı ve Baas yanlısı yalan haberler, gerek onlara yardım eden Türkiyeli Müslümanlara PKK medyasında, basın yayın organlarında ve sosyal medyada yapılan saldırılar, iftiralar ve hedef göstermeler bir süredir devam etmekteydi. Bu alçaklık, Baasçı zulme yandaşlık ve İslam düşmanlığı, özellikle de içinde Özgür-Der`in ve Menemen`deki yardımsever Müslümanların da yer aldığı kimi Müslümanların şahsında somutlaşan ve hedef gösteren manşetlerle son zamanlarda iyice azgınlaşarak, Menemen`deki Müslümanları fiili tehdide, Van Özgür-Der Şubesine Molotoflu ve silahlı saldırıya kadar götürülmüştür" ifadelerini kullandı.

Akıncılar Derneği: Saldırıyı lanetliyoruz
Akıncılar Derneği tarafından yapılan açıklamada PKK medyasının Özgür-Der`i açıkça hedef gösterdiği belirtilerek, "Akıncılar olarak hedef gösteren ulusalcı Kürt basınını ve yapılan saldırıyı lanetlerken, Özgür-Derli kardeşlerimize geçmiş olsun diyoruz" denildi.

Özgür Eğitim-Sen: Şiddetle ancak kendinizi kirletebilirsiniz
Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi yaptığı açıklamada, Özgür-Der`e yapılan saldırıyı şiddetle lanetlediklerini belirterek, "Yapılan saldırı düşünceye karşı bir terör saldırısıdır. Düşünceye karşı silahla karşılık veren zihniyetlerin her zaman karşısında olduk ve lanetledik. Sizin gibi düşünmeyen insanları, sizinle aynı hizaya getirmek ya da susturmak için şiddeti, terörü yöntem olarak kullanmanız beyninizin içinde düşünce üreten tek bir hücrenin bile kalmadığının göstergesidir. Şiddetle ancak kendinizi kirletebilirsiniz. Ama insanların inandığı ve doğru bulduğu düşünceleri açıklamaktan ve yaşamaktan vazgeçiremezsiniz" dedi.

Has-Der: Bu saldırı sürpriz olmamıştır
Muş ilinde faaliyet gösteren Has-Der Genel Merkezi`nden yapılan ve Lale-Der, Anadolu Gençlik Derneği, Muş İHH Gönüllüleri ile Hira-Der`in de destek verdiği açıklamada, "Bu saldırı sürpriz olmamıştır. Kendiliğinden de gelişmemiştir. İslami yapılar, yardım kuruluşları ve medya organları aleyhine ısrarlı bir tarzda sürdürülen iftira ve dezenformasyon kampanyasının bir neticesidir. Söz konusu kampanyanın tümüyle temelsiz ve yalan olduğunun delilleriyle birlikte ortaya konulması bir takım çevrelerde had safhada bir tahammülsüzlük ve saldırganlık doğurmuştur. Özgür-Der hedef seçilmiştir çünkü Suriye Kürdistan`ında güya, İslamcı güçlerin masum Kürt sivilleri öldürdüğüne dair ortaya atılan iddiaların yalan olduğunu tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Ve gerek Kürdistan coğrafyasında, gerekse de Ortadoğu`nun bütününde şu veya bu milliyetçiliğin çözüm değil ancak daha fazla kan ve zulüm demek olduğunu ısrarla haykırmıştır" ifadeleri kullanıldı. (Emrullah Araz - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir