• DOLAR 32.548
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2431.99
  • ...
Bingöl'de korkutan orman yangını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Edinilen bilgiye göre; yangın saat 12.30 sıralarında Genç ilçesi Kültür Mahallesi'ndeki çamlık alanda çıktı.


Çıkış sebebi henüz öğrenilemeyen orman yangını, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Genç ve Bingöl Belediyelerine ait itfaiye araçlarının yanı sıra Bingöl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme araçları yangına müdahale etmeye çalıştı. Orman yangın yollarının yetersizliğinden dolayı iş makinelerinin müdahalede yetersiz kalması üzerine belediye hoparlörlerinden vatandaşlara yangın söndürme çalışmalarına katılmaları konusunda duyuru yapıldı.


Yapılan duyurunun ardından yüzlerce kişi yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Vatandaşlar buldukları araç ve gereçlerle su taşıyarak yangına müdahale etmeye çalıştı. Yaklaşık 10 hektara yayılan yangın 2 saat içerisinde söndürülebildi.


"Ormanlık alanda yangın söndürme yolları yetersiz"
İlçe merkezine yakın bir noktada meydana gelen orman yangınının ardından söndürme çalışmalarına katılıp dumandan etkilenmesi üzerine belediye çalışanlarınca hastaneye kaldırılan Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, yangın söndürme yollarının yetersiz olduğunu belirtip konu hakkında Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile yakın zaman içinde görüşeceğini söyledi.


Başkan Ariç, "İlçemizde yangın meydana gelir gelmez itfaiye ekiplerimizin yanı sıra diğer araç ve gereçlerimiz ile birlikte kısa sürede yangına müdahale etmeye çalıştık. Ormanlık alanda orman yangını söndürme yollarının yetersiz oluşundan dolayı iş makineleri müdahalede yetersiz kaldı. Bizlerde belediye ilan hoparlöründen vatandaşlarımıza yangın söndürme konusunda duyurularımızı yaptık. Yüzlerce vatandaşımızın yangın söndürme çalışmalarına katılmasıyla birlikte vatandaş ve ekipler el birliği yaparak yangını kısa sürede söndürmeyi başardı" dedi. (Ahmet Cana-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir