• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
ABD`de 17 Bin Kişi İşten Atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika, kuruluşundan bu yana en büyük ekonomik krizle karşı karşıya. ABD`nin bu krizi atlatabilmesi için işgal ve savaştan vazgeçip kendisini yeniden yapılandırması ve küçültmesi gerektiğini belirten uzmanlar haklı çıkıyor..

"Business Insider" sitesine dayandırılarak verilenbilgilere göre, Amerikalı "Burders" firması olumsuz ekonomik şartları dolaysıyla personel sayısından 10.700 kişiyi işten atmak zorunda kaldı.

Yine haberlere göre, Amerikan "Sesco" firması da, mali-ekonomik sıkıntı dolaysıyla personelinden 6.500 kişiyi işten atmayı düşündüğünü resmen açıkladı.

ABD hükümetinin borç tavanını 14.3 triliyona çıkarması için gelecek 2 Ağustos tarihine kadar fırsatı var. Aksi takdirde borç ödemekte sıkıntı çekecek. Fakat Amerikan Temsilciler Meclisi`ndeki Cumhuriyetçiler ancak özel şartlar altında bu konuda Demokratlarla uzlaşabileceklerini ilan ettiler.

ABD`deki Çalışma İstatistiği Bürosunun yayınladığı bir rapora göre, geçtiğimiz Haziran ayında ABD`de sadece 18.000 yeni iş alanı oluşturuldu. Halbuki ABD`nin Borsa piyasası olarak "Wall Street" bu konuda 140.000 yeni iş alanı oluşacağı tahmininde bulunmuştu.

Yine bu rapora göre, ABD`de işsizlik oranı geçen ayda da artış kaydederken %9.2`ye çıktı.

Haber ajansları

Bu haberler de ilginizi çekebilir