• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ak Parti`den HÜDA PAR`a iadeyi ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ak Parti Bismil İlçe Teşkilatı, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bismil İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Her iki partilinin bayramlaşmasından sonra söz alan Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Zeki Kartal, bayramın tüm İslam âlemine ve dünyaya hayırlara vesile olmasını diledi.

"Bayram barış ve kardeşliktir" Kartal, "Biz bu güzel ortamları özlemiştik, bu güzel kardeşlik ve beraberliği sadece bayramlarda değil bütün zamanlarda da hakim olmasını diliyoruz. Biz İslam alemi olarak bayrama buruk halde girdik, birçok İslam ülkesinde Müslümanların yaşadığı coğrafyalarında kanayan yaralar var. Hepimizin arzusu ve talebi; cenabı Allah bu akan kanı hayırlı çözümler getirilmesidir. Müslümanların arasına birlik ve beraberlik kardeşlik sağlanması, bu bizim arzumuzdur. Gayri Müslimler aramızda öyle bir nifak koymuş ki bizi parça parça haline getirmişler. Bizlerde onların kurdukları oyunlarına alet oluyoruz. Allah bize kardeşlik ve beraberlik versin, bizim arzumuz isteğimiz Müslümanlar bu gaflet uykusundan uyanması, herkes kendi çapında barışa hizmet sunması diliyoruz" dedi.

HÜDA Par Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez de hem buradaki hem de İslam âlemindeki mazlum ve mustazaf Müslümanların içinde oldukları sıkıntılardan kurtulmaları için tüm İslami ve insani camialarla hareket etmeye hazır olduklarını söyledi.

"Biz kimseyi kendimize düşman olarak görmüyoruz" diyen Bilmez, "Gerek siyasi parti olsun gerek sivil toplum kuruşları olsun kim bu halk için güzel ve hayırlı işlerde bulunursa biz bunu destekleriz ve seviniriz. Allah bize nefsi ve menfaati kibri barındıran ameller nasip etmesin .Biz sizden rica ediyoruz; siyasi menfaattarı bir kenara bırakıp kardeşlik ile eller birleşsin. Siyaset bir yere kadardır, bir yerden sonra biter. Bugün veya yarın seçim olur; iki oy için beklide biz bir birimizi üzecek olaylar yaşanır. Biz iki oy almak için siyasete girmiyoruz. Tabiî ki siyaset önemli, sandık önemli, seçim önemli, ancak önemli olan bu halkın derdini bilmektir. Özelikle Kürt halkın derdi eksiklik olarak imandır, eğer biz şayet imanımızı tanırsak Üstat Bediüzaman Sait Nursi değimiyle `İman insanı insan eder, beklide sultan eder.` İnsanların içindeki fark imandır, iman sahibi kişi komşusunu düşünür, açsa kendisi tok karınla uyumaz. Biz birisine kardeş dediysek; onu sürekli korur ve destekleriz" diye konuştu. (Hasan Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir