• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Partiler arası bayramlaşma ziyaretleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - HÜDA PAR Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, Merkez İlçe Başkanı M. Emin Doğru, İl başkan yardımcıları Salih Altuğ ve Salih Yanaç`tan oluşan HÜDA PAR heyeti, Ramazan Bayramı münasebetiyle Ak Parti, CHP, Saadet Partisi ve BBP Batman İl Başkanlıklarını ziyaret etti.

Ak Pati
HÜDA PAR heyetini Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Murat Güneştekin ve diğer parti yetkilileri karşıladı.

Özellikle Ortadoğu`da Müslüman halkın zorba iktidarların elinden çektikleri eziyet ve sıkıntıların dile getirildiği ziyarette küresel emperyalist güçlerin de bu zalim yönetimlerin devamı için her türlü mali ve askeri desteği sağladıkları ayrıca sürekli fitne ve entrika peşinde oldukları vurgulandı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, Müslümanların birbirlerine karşı sürekli iyi niyet beslemeleri ve pozitif düşünmeleri gerektiğini ifade etti. Kendilerinin parti olarak kimden gelirse gelsin hakka hak, doğruya doğru demeyi şiar edindiklerini ve HÜDA PAR Genel Merkezi`nin her hafta yayınladığı Haftalık Gündem Değerlendirilmesi`nin takip edilmesi durumunda bunun rahatlıkla görülebileceğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi
HÜDA PAR heyeti, CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Yaşar, İl Başkanı Adnan Yaşar ve partililerin hazır bulunduğu CHP heyetini il başkanlığında ziyaret etti. Karşılıklı tebrikleşme ve tanışma faslından sonra sohbet edildi.

Yerel seçimler ve bölge sorunlarının ağırlıklı konuşulduğu sohbette Hüseyin Yaşar, HÜDA PAR`ın teşkilatlanmasının hangi aşamada olduğu ve yerel seçimlere yetişip yetişmeyeceğini sordu.

Yerel seçimlere girebilme yeterliliğine ulaştıkları cevabını alan Yaşar, yerel seçimlere iyi hazırlanması durumunda çok iyi neticeler alabileceğini düşündüğünü sözlerine ekledi. Bu arada Yaşar, HÜDA PAR İl Başkanı Gök`e son zamanlarda Suriye` de En-Nusra ve El Kaide gibi örgütlerle Kürtler arasında cereyan eden olaylarla ilgili düşüncelerini sordu. Başkan Gök, Rojava`daki meseleye sadece Kürtlerin hakları veya mağduriyetleri noktasından bakmadıklarını, Suriye`deki bütün halkların barış ve selametini arzuladıklarını söyledi.

Gök, "İsmi önemli olmamakla birlikte En-Nusra veya herhangi bir örgüt Allah ve Resulü`nün çerçevesini çizmiş olduğu İslami, ahlaki ve insani kuralların dışına çıkarsa zulmetmiş olur. Fakat ben bunları söylerken En-Nusra veya diğer İslami gruplar bunları yapmış demiyorum. Çünkü son zamanlarda internet veya televizyonlara servis edilen gayri insani görüntülerin iftira ve dezenformasyon olduğu ortaya çıktı. Rojava` da İslami örgütlerin Kürt sivillere yönelik katliamı diye bir şey söz konusu değil. Olay doksanlı yıllarda buradakilerin kendileri dışındakilerini silah zoruyla tasfiye girişimlerini hatırlatıyor. Şu an Suriye için önemli olan akmakta olan Müslüman kanının bir an önce durmasıdır" dedi.

CHP İl Başkanı Adnan Yaşar da heyeti uğurlarken HÜDA PAR`a iade-i ziyarette bulunacaklarını söyledi.

Saadet Parti
HÜDA PAR heyeti daha sonra Saadet Partisini ziyaret etti. Parti merkezinde gerçekleşen ziyarette Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Merkez İlçe Başkanı Abdulhakim İçer ve partililerden oluşan kalabalık bir heyet hazır bulundu.

Samimi bir havada geçen ziyarette bütün dünyada zulüm ve esaret altında bulunan Müslümanların içinde bulundukları vahim durumun sebepleri ve müsebbipleri üzerinde duruldu. HÜDA PAR Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, "İslam tarihi bize şunu net bir şekilde göstermiştir ki Müslümanlar İslam`a sahip çıktığı müddet içinde aziz olmuşlar. İslam`dan uzaklaştıkça da zelil ve rezil olmuşlar. Parti, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun hakka ve halka hizmet yolunda birbirimize destek olmamız şarttır. Hak kimden gelirse gelsin kabul edip, takdir etmek lazım. Bu davada şikâyet, bıkkınlık, yılgınlık göstermemeliyiz" dedi.

Büyük Birlik Partisi
HÜDA PAR heyetinin bayram ziyaretlerindeki son parti durağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Batman İl Teşkilatı oldu. HÜDA PAR heyetini karşılayanlar BBP İl Başkan ve parti yetkilileri oldu. Ramazan Bayramlarını kutlayan il teşkilatları daha sonra karşılıklı temennilerde bulundular.

Ziyaret dua ve temennilerle son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir