• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karlıova`da coşkulu bayramlaşma töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Ramazan Bayramı`nın sevincini halka yaşamak isteyen Karlıova Kar-Der, toplu bayramlaşma ve piknik etkinliği düzenledi. Karlıova merkez, merkeze bağlı köyler, Siverek`ten gelen misafirler, Avrupa`dan gelen gurbetçiler ve yazar Mehmet Şenlikoğlu`nun katılımıyla gerçekleşen etkinliğe halkın yoğun katılım gösterdiği görüldü.

Piknik alanında gençlerin futbol maçı yapması, mendil kapmaca oynaması, voleybol oynaması gibi etkinliklerle vakit geçirirken, yaşlılar ise kendi aralarında sohbet ederek yemek pişirildiği görüldü.

Kar-Der sosyal etkinlik gönüllülerinden Murat Demir, "Genellikle her yıl iki bayram arasında böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Günler öncesinden hazırlıklarımızı yapıp merkez ve köylerden yaşayan halkımızda davet ettik. Bu yıl öne almamızın sebebi ise hem toplu bir şekilde bayramlaşmak ve Avrupa`dan gelen gurbetçilerimizin günlerinin az kalmasından dolayı erken plana aldık, bütün katılımcılardan Allah razı olsun" dedi.

Etkinliğe misafir katılımcılardan Mehmet Şenlikoğlu ise yenilen yemekten sonra bir konuşma yaparak, "Hepinizin bayramını kutlar, bayramın hayırlara vesile olmasını, barış ve huzur getirmesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Âlimlerimiz, imamlarımız bunu hep söylüyor; bu millet hep kardeştir ama kardeşlik Türklük ve Kürtlükle bağdaşmamalı, insanlar ancak İslam çatısı altında birleşir ve kardeş olurlar. İnsanların cinsiyetleri, dilleri, kültürleri, renkleri, coğrafyaları farklıda olsa bütün Müminler kardeştir. Çünkü bu çatıyı kaldırdığımızda o küçük çatılar bütüncül olamıyorlar, bütün insanları orda toplamak mümkün değildir. Bütün insanları Türk bayrağının altında toplamak mümkün değildir, çünkü biri der ben Arabım, biri der ben Rumum vs. bütün insanları bir dilin içine sokmak mümkün değildir. Bir dili bütün insanlara dayatmakta olmaz, bütün insanları tek renk formatında görmekte mümkün değildir, Allah`ın boyasıdır, bu kimini beyaz renkli kimisinde esmer ve Arap yapmıştır, bu bizim irademizle olmamıştır. Allah bizi böyle yaratmışsa bir sebebi vardır. Biz doğarken anne ve babamızı seçme nerede yaşayacağımız gibi bir irademiz yoktur ancak onu Allah bize layık görebilir, her şeyi en iyi bilen odur. Bizler ancak İslam çatısı altında kardeş olabiliriz" diye konştu.

"Arakan, Mısır, Filistin, Suriye ve Irak gibi Müslüman ülkeler kan ağlıyor" diyen Şenlikoğlu, "Koca bir ümmet vardır, ama birbirine karşı sorumsuz ve ilgisiz bir ümmet vardır. Ve birbirine sahip çıkmayan bir ümmet vardır. Bunu yeniden ihya etmek için herkesin bir adım atması lazım, eğer biz hep başkalarında adım beklesek hiç bir şey yapayız ve hep yerimizde sayarız. Ben bir adım atayım ama başkaları adım atmadıktan sonra bir faydası olmaz demeyin çünkü HZ. İbrahim`i ateşe attıklarında Allah kendi lütfüyle onu o ateşten kurtarmıştır. Nemrut onu yakmaya çalışırken bir kuş göletten gagasına aldığı bir damla suyu ateşin üzerine döküp, o ateşi söndürmeye çalışıyor. Hz İbrahim ona `boşuna kendini yorma bir damla suyla bu cehennem ateşi sönmez` der. Kuş; ey İbrahim! Bu hareketimde olmasa sana olan dostluğumu nasıl belli edebilirim, yoksa nerden bilirsin ben senin dostunum, ben görevimi yapıyorum. Öte yardanda bir dağ kertenkelesi ateşe yaklaşıp üfleyerek ateşi kızıştırmaya çalışıyor ve diyor ki düşmanlığımı belli etmeye çalışıyorum ve benimde bir katkım olsun der. Bugünde Mısır gibi yerlerde yapılan zulümler ve darbeler onlar tarafından kınanmıyor ve dostlarını kıramıyorlar. Ama maalesef biz mümin kardeşimizi terörist ilan edebiliyoruz" dedi.

Yapılan sohbetlerden sonra etkinlik sona erdi. (Bülent Temiz - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir