• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şura Meclisi`nden Olağanüstü Oturum Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır`da ordunun yönetime el koymasının ardından feshedilen Şura Meclisine bağlı Arap ve Dış İlişkiler Milli Güvenlik Komisyonu`ndan, BM Güvenlik Konseyi`nde ülkenin egemenliğine yönelik saldırıları görüşmek üzere en kısa sürede olağanüstü bir oturum yapılması çağrısı yapıldı.

Komisyondan, Sina Yarımadası`nda dün 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan hava saldırısının ardından darbe karşıtı gösterilere ev sahipliği yapan Rabiatu Adaviyye Meydanı`nda açıklama yapıldı.

Mısır ordusunun savaş doktrinini değiştirmeye yönelik her türlü çabayı reddettiği belirtilen açıklamada, askeri darbe liderlerinin silahlarını halka çevirerek bunu yapmakta ısrar ettikleri ifade edildi.

israil`in Mısır`ın stratejik düşmanı olarak nitelendirilen açıklamada "israil`in Mısır topraklarını işgali ile sonuçlanan 6 Gün Savaşı`nda yaşananların bir kez daha yaşanmasını kabul edemeyiz. Mısır halkının tercih ettiği meşru demokratik yönetimden uzak bir yol oluşturmak isteyen kanlı askeri darbe ise izlediği siyasetle israil`e işgal edebileceği bir alan sunuyor" denildi.

Komisyonun açıklamasında BM Güvenlik Konseyi`nden en kısa sürede Mısır`ın egemenliğine yönelik saldırıları görüşmek üzere olağanüstü bir toplantı yapılması talep edilerek, Mısır halkına da ülkelerini korumak için kanlı askeri darbenin karşısında durmaya devam etmesi çağrısı yapıldı.

Mısır`da 3 Temmuz`da ordunun yönetime el koymasının ardından cumhurbaşkanlığı görevine getirilen Adli Mahmud Mansur, yayınladığı iki maddelik kararname ile Şura Meclisini feshetmişti.

Refah`ın güneyindeki el-Acra bölgesinde, dün "israil`e roket fırlatmaya hazırlanan `cihatçı` grupları hedef aldığı" iddia edilen saldırı sonucunda 4 kişi hayatını kaybetmişti. Bölgedeki gruplar, saldırının İsrail`e ait insansız hava aracıyla düzenlendiğini belirtmiş ancak bu iddia Mısır ordusu tarafından yalanlanmıştı.

Mısır emniyet kaynakları, saldırının Mısır`a ait askeri bir helikopter tarafından düzenlendiğini kaydetmişti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir