• DOLAR 32.558
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2425.704
  • ...
Haberal`in Okuduğu Ayet Sanki Kendisini Anlatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergenekon davasında 12 yıl 6 ay hapis cezası verilerek tahliye edilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ereğli`ye bağlı Subaşı ve Ormanlı beldesinde vatandaşlar ve partililerle bayramlaştı. Haberal, "İnsanların hakkı olanı elinden almayın. Yeryüzünde karışıklık, bozgunculuk çıkarmayın diyor Allah. Şuara suresinde diyor." dedi. Haberal, 12 gün erken tahliye edildiği ile ilgili soruya ise "Kimse küçük hesaplar yapmasın." diyerek karşılık verdi.

Ergenekon davasından aldığı ceza sonrasında tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, bugün sabah saatlerinde Ereğli`ye bağlı bazı köy ve beldelerde ziyaretlerde bulundu. Ören yol ayrımında karşılanan ve ilk olarak beraberindeki heyetle Subaşı köyüne gelen Haberal, burada vatandaşlar ve partililerle bayramlaştı. Subaşı`nda halka hitaben konuşan Haberal, "İnsanların hakkı olanı elinden almayın. Yeryüzünde karışıklık, bozgunculuk çıkarmayın diyor Allah. Şuara suresinde diyor. Kur`an-ı Kerim`de Şuara suresi var. Şuara suresinin 183. ayetini okuyunca hayretler içinde kaldım. Oraya bakınca `İnsanların hakkı olan şeyleri kısıtlamayın. İnsanın birinci derecede hakkı hür yaşamaktır. Adalete güvenmektir. Eğer hürriyet ve adalet kısıtlanıyorsa orada mutluluk yoktur. Bugün en önemli sıkıntımız budur. Şu anda ben sizlerin arasındayım. Elbette ki büyük bir mutluluk duyuyorum. Ama, aması var. Kafam oradaki arkadaşlarım, kafam demir kapıların arkasını görüyor şimdi." dedi.

"KİMSE KÜÇÜK HESAPLAR YAPMASIN"

Subaşı köyünde ayrılan CHP Zonguldak Milletvekili Haberal, Ormanlı beldesinde vatandaşlarla bayramlaştı. Halk ile sohbet eden Haberal, arıcılık yapan belde sakini ile arıcılık üzerine sohbet etti. Yaşlı bir vatandaşla da sohbet eden Haberal, ulusal bir gazetede yayınlanan ve aldığı hücre cezası nedeniyle tahliyesinin 12 gün erken yapıldığı ile ilgili soruya, "Kusura bakmayın, ben o işlerle meşgul değilim. Ben şu anda Zonguldak`la meşgulüm. Zonguldak`a nasıl hizmet getirebiliriz ile meşgulüm. Tamam mı. Küçük hesap yapmasın kimse." diye cevap verdi. Açıklamanın ardından Haberal ve beraberindekiler bayramlaşma programına devam etti.

CİHAN


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir