• DOLAR 32.511
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2485.032
  • ...
PYD Katliam Var Dediği Köye Gazeteci Almıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistan Bölgesi merkezli Rudaw gazetesinin muhabirleri, PKK`ya yakın internet sitelerinin Özgür Suriye Ordusu ve El Nusra`nın Kürtleri katlettiğini iddia ettiği köylere girmek istedi. Ancak PYD, gazetecilerin bu köylere geçmesi için örgütün Ronahi isimli televizyon kanalından izin almaları gerektiğini gerekçe gösterdi.

Irak Kürdistan Bölgesel Kürt yönetimine yakınlığıyla bilinen Rudaw`dan yapılan açıklamada, muhabirlerinin PKK tarafından iddia edilen katliamı çekmek için Tileran ve Tilhasilê köylerine PYD tarafından sokulmadığı belirtildi. Açıklamada, muhabirlerin Suriye Yüksek Kürt Konseyi`nden izin alarak Afrin`e yakın iki köye gittiğini, ancak köyün girişinde PYD`nin silahlı elemanları tarafından engellendiği belirtildi. Rudaw yaptığı açıklamasında, "Bu ilk değil, defalarca aynı durumu yaşadık. PYD, gazetecilerin bölgede yaşanan sorunları yakından aktarmasına sürekli engel oluyor. Rudaw tutumu belli ve bağımsızdır." ifadelerine yer verdi.

PYD`nin gazetecilere izin vermemesi ve örgüte yakınlığı ile bilinen internet sitelerinin yaptığı haberlerin gerçek olup olmadığı tartışma konusu oldu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir