• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
Lübnan`daki Asker Sayısını Azaltıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA -Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan`da görevli Türkiyeli askerlerinin sayısının azaltılacağı ancak bunun Türkiyeli pilotların kaçırılmasıyla bir ilgisinin olmadığı bildirildi.

Lübnan`ın güneyinde UNIFIL kapsamında görev yapan Türkiyeli askerlerin görev süresinin geçen ay 5 Eylül`den geçerli olmak üzere 1 yıl daha uzatıldığını hatırlatan diplomatik kaynaklar, "Oradaki birlik konfigürasyonumuzda gözden geçirme yaptık ve değişiklik kararı alındı" dedi.

Kararın Temmuz ayında alındığını ve konunun Türkiyeli pilotların kaçırılmasıyla bir ilgisinin olmadığını vurgulayan üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Bu tamamen UNIFIL içerisindeki kendi değerlendirmelerimize bağlı olarak alınan bir karar" dedi.

Aynı yetkili, "Burada istihkam ve mühendislik birliklerimizi geri çekeceğiz. Ancak deniz görev gücündeki birliklerimiz aynen devam ediyor. İstihkam ve mühendislik birliklerindeki yaklaşık 250 askerimiz Lübnan`da görev almayacak. Onun dışındaki sayıları dönemsel olarak 100 ile 300 arasında değişen deniz görev gücündeki askerimiz ise görevlerine aynen devam ediyor" diye konuştu.

Kararın temmuz ayında BM`ye bildirildiğini kaydeden yetkili, BM`nin de konuyla ilgili açıklama yaptığını ifade etti.

UNIFIL sözcüsü Andrea Tenenti, Türkiye’nin UNIFIL bünyesindeki askeri birliğinin bir kısmını eylül ayında çekmeyi planladığını açıklamıştı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir