• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
HÜDA PAR Elazığ merkez ve ilçelerinde halkla bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Elazığ teşkilatı, bugün saat 14.00`te Elazığ halkıyla bayramlaştı. Bayramlaşmaya gelen misafirler parti binasında ağırlandı.
 
Bayram tebriklerini kabul ettikten sonra kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Elazığ Teşkilat Başkanı Abdulceli Demir, "Toplumun hayatında en önemli olaylardan biri olan, toplumun ortak olarak paylaştığı sevinçli günleri yaşıyoruz.
 
Müslümanlar için 2 önemli sevinç günü olan Kurban ve Ramazan bayramlarından birini bugün idrak ederken, Rabbim bu Ramazan Bayramını İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile kılsın. Bilhassa bugün dünya üzerinde Müslümanların çok büyük zahmetler çektiği Arakan, Pakistan Afganistan, bölgemiz ve Mısır`daki Müslümanlar için Allah`u Teâlâ hayırlara vesile kılsın. Müslümanların duasıyla hayırlara vesilede kılacaktır inşallah" dedi
 
İslam ülkelerinde yaşanan zulümlerden dolayı bayramı buruk geçirdiklerini belirten Demir, "İnşallah Rabbim Müslümanların birlik ve beraberliğini pekiştirerek bu hüzünlü ve sıkıntı günleri ortadan kalkmasını nasip eder" temennisinde bulundu.
 
Demir son olarak, "Elazığlı kardeşlerimizin, ülkemizin ve bütün Müslümanların bayramını tebrik eder hayırlara vesile olmasını niyaz ederim" dedi.
 
HÜDA PAR Palu ilçe teşkilatında bayramlaşma
HÜDA PAR Palu İlçe Teşkilatı tarafından Yatsı namazından sonra parti binasının teras katında düzenlenen bayramlaşma programında, hazır bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, Parti Şura Üyesi Abdulkadir Septioğlu ve İlçe Teşkilat Başkanı Hasbi Karabulut, vatandaşlar, Parti üye ve gönüllüleri ile STK temcileri ve üyeleriyle bayramlaştı.
 
Palu HÜDA PAR İlçe Başkanı Hasbi Karabulut, bütün Palu halkının ve İslam aleminin bayramı tebrik ettikten sonra HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin kısa bir konuşma yaptı.
 
Şahin, "Rabbimiz bizleri bütün Müslümanların kurtuluşuna ulaştığımız günlerin bayramlarını yaşatsın. Bayram Programı çerçevesinde bayramı konuşacağız. Hz Ali`ye soruyorlar `bayram ne zaman nedir` diye Hz Ali, bayram günah işlemediğin gündür. Bu sözün bir tarafı akıbete bakıyor. Günah işlediğin günler aslında akıbet itibariyle bayramın değil, belki ebedi ağlamaların olacak. Ama günah işlemediğin günler aslında senin ebedi bayramın olacak mahiyetinde. Hani insanın aslında yaşadığı bir bayram varsa kitabının sağından verildiği günün bayramıdır. Yoksa bu dünyanın hem acıları hem sevinçleri hem gülüşmeleri hem ağlamaları biz biliyoruz ki fanidir.
 
Şu anda yeryüzünün birçok yerinde Müslüman kardeşlerimiz bayrama kan ve gözyaşı içinde ızdırap içinde giriyor. Dertliler, hüzünlüler yardım bekliyorlar, dua bekliyorlar. Eğer bizler Müslüman kardeşlerimizin bu halini görüyor hüzünlenmiyor, acı çekmiyor ve dertlenmiyorsak Müslümanlığımızda şüphe var. Rabbimiz bizleri dertsiz bırakmasın. O kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmeliyiz rahatımız huzurumuz kaçmalı. Hiçbir şey olmamış gibi yaşayamaz ve davranamayız. Rabbimiz bizleri gerçek bayramlara kavuştursun. Sorumluluğumuzun bilincinde hareket ederek kardeşlik hukuklarımıza riayet ettirsin.
 
Bayramlaşma programı yapılan ikramların ardından sona erdi.
 
Kovancılar ilçe teşkilatında bayramlaşma
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kovancılar İlçe Teşkilatı, Huda Par Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin`in de katılımıyla halkla bayramlaştı.
 
Bayramlaşma sonrası kısa bir konuşma yapan Huda Par Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, bir aylık ibadetinin arkasından Allah`u Teâlâ`nın yerleştirmiş olduğu bayramlardan birini yaşıyoruz.
 
Ramazan orucu, Hac ibadeti kulluktur. Bunların akabinde bayram var. Bayram sevinçtir, cennet havasıdır. İslam coğrafyasının halini görüyoruz, İslam âleminin burukluğu durumu göz önündeyken bizim elbette bayramlarımız buruk olmak zorundadır. Çünkü sevinç bayramlarımıza kan bulaşmış, gözyaşı bulaşmış, harap olmuş ülkeler bulaşmış, işgaller bulaşmış. Böyle bir İslam coğrafyasının bulunduğu durum karşısında bizim bayramlarımız ister istemez buruk olacak" dedi. (Yasin Kavaklı, Ebubekir Alkan Faruk Kırmızıtoprak - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir