• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...
Suriyeli mültecilere nakdi yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Ülkelerindeki çatışma ve kaos ortamı nedeniyle, can emniyetini sağlamak üzere Midyat'a gelerek Şenköy Beldesi'ndeki bir akaryakıt istasyonuna yerleşen 61 Suriyeli mülteciye nakdi yardımda bulunuldu.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 19 sığınmacıyı işlemlerinin ardından Midyat'taki çadır kente yerleştirdiklerini, geriye kalanları da kendi imkânlarıyla Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine götürdüklerini ve buradaki kampta misafir edildiklerini kaydetti. Bingöl, Midyat'taki çadır kentte kalan sığınmacıların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Kaymakam Bingöl, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla ilçe sınırları içerisinde yaşayan Suriyeli ailelere Ramazan Bayramı dolayısıyla 142 bin TL nakdi yardım yaptıklarını söyledi.

Bingöl, "Kendi imkanları ile şehir merkezinde ev kiralayarak barınmaya çalışan, herhangi bir gelir ve mal varlığı bulunmadığından, ayni ve nakdi yardım talep eden sığınmacıların da ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade ederek, "Suriye'deki olaylar nedeniyle yurtlarını terk edip Türkiye'ye sığınan ailelere, daha iyi şartlarda yaşamaları konusunda yeterli desteği sağlamanın ve mağduriyetlerinin giderilmesi insani bir görevdir" diye konuştu. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir