• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...

 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Uzlaşma Komisyonu, yeni Anayasa`da ‘Tarım, hayvancılık ve bu üretim dallarında çalışanların korunması` başlıklı maddede reformist bir karara imza attı. Mevcut anayasadan farklı olarak devletin topraksız köylüye toprak vermesi de Anayasal güvence altına alınmış oluyor.

ORGANİK TARIMA TEŞVİK GELİYOR

TBMM Uzlaşma Komisyonu, son dönemde tarımda giderek daha fazla rağbet gören ve gübre verilmeden doğal ortamda yetişen sebze ve meyveleri yemek isteyenlerin tercihi olan "organik tarımı" da teşvik etme kararı aldı. Uzlaşılan maddeya göre ayrıca devlet toprağın verimli işletilmesini sağlayacak, tarım arazileri ve meraların amaç dışı kullanımını ve tahribini önlemekle de yükümlü olacak.

ÇEŞİTLİLİK DE DEVLET GÖREVİ

Yeni anayasada dört parti, Türkiye`nin tarım gelirini arttırmak için ‘tarımsal üretimin planlanması ve türlerin çeşitliliğinin korunması, hayvansal üretimin arttırılması` başlıklarında mutabakata vardı. Buna göre, tarımsal üretimin planlanması ve yerli türlerin çeşitliliğinin korunması için bitkisel ve hayvansal üretimi arttırmak da devletin görevi arasında sayılacak.
Kaynak: Akşam