• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...

 2.6 Milyon memur çifte bayram yaşıyor. Memurların hem maaşları artırıldı hem de özlük ve sosyal hakları iyileştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılı için tüm memurların taban maaşlarına 175 lira iyileştirme yapıldığını hatırlatarak, "Memurumuzun ücretlerine net 123 lira, memur emeklilerinin maaşına da net 140 lira artış yapıyoruz" dedi.
4C`lilerin ücretlerinin de 2014 için yaklaşık yüzde 40 artırıldığını söyleyen Erdoğan, "İlkokul mezunu bir 4C`linin maaşı bin 33 lira idi. Bin 286 lira olacak. Aile yardımı da eklendiğinde ücret bin 495 lira olur" diye konuştu. Toplu sözleşme görüşmelerinde zam belirlenirken, pek çok yeni hak da geldi. Bayramda çalışan doktor, hemşire, sağlık personeli daha fazla nöbet ücreti alacak. Geçici personele aile yardımı, 170 bin sözleşmeliye yiyecek yardımı yapılacak. Bazı yeni düzenlemeler şöyle: Emekli olurken verilen tazminat artacak.

KORUYUCU GIDA YARDIMI

Dini bayramlarda yoğun bakımda, ameliyathanede, acil servislerde çalışanların nöbet ücretleri yüzde 50 artırımlı ödenecek. 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapanların ek ödeme oranı artırılacak. Kurum ve kuruluşların belediye ve mücavir alan sınırları dışında olan konutların hizmet tahsisli konut kapsamına alınarak bu konutlardan kira bedeli alınmaması sağlandı. Tarım ve ormancılık alanında zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda ve zirai mücadelede bilfiil çalışan personele, koruyucu gıda yardımı verilecek.

BURSLU ÇOCUK İÇİN ÖDENEK

* Burs alan veya devletçe okutulan çocuklar için aile yardımı ödeneği verilecek.
* 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi 45 liradan 60 liraya çıktı. KİT`lerde kıdem ücreti hesabının ay hesabı üzerinden yapılması sağlanacak. Ücret göstergesindeki artışla yönetici maaşları yükseltildi.
* İcra memurlarının derecelerine göre tazminat oranı 5 puan yükseltildi.

GİŞE MEMURU EK PARA ALACAK

* PTT`de görev yapan dağıtıcılardan aynı zamanda araç kullanarak dağıtım yapanlara verilen ilave ücret 20 liradan 50 liraya çıkarıldı.
* Gişe memurlarına aylık ilave 50 lira ücret verilecek. TRT lojmanlarındaki personel, Milli Emlak Genel Tebliğleri`yle belirlenen kira birim bedellerinin yüzde 85`ini ödeyecek.
* Sözleşmeli Kur`an kursu öğreticisi öğretim yılı hazırlık ödeneği alacak.

Kaynak: Takvim